Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Dannemorabygdens församling Besöks- och postadress: Lillgatan 4, 74832 Österbybruk Telefon: +46(295)244060 E-post till Dannemorabygdens församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Samtal runt en tallrik soppa

Att mötas runt en enkel måltid har genom alla tider varit viktigt för oss människor. Dannemorabygdens församling bjuder in till en enkel måltid i fastan där vi samtalar kring Ärkebiskopens fastebok 2018: ”Nyckelhålet" , som är skriven av Caroline Krook.

I årets fastebok tar Caroline Krook oss genom fastetiden med hjälp av konstnären Dan Wolgerts bilder som vägmärken. I boken får vi vila i den nåd som bokens femton scener vittnar om. Vi får fundera över vår tro. Arbeta med frågor och tvivel som uppstår när vi lever i Jesu efterföljd. Med bibeltexter, bilder, dikter och tankar "får vi lägga ut på djupet och inte ägna oss åt existentiell dvala" som ärkebiskop Antje Jackelén skriver i förordet. Vandringen i fastetiden vill befria till hopp. Vi blir påminda att de människor som fanns runt Jesus och som han gjorde något ovanligt med, bara var vanliga människor. Så är det än idag.
 
Vi samlas en gång i veckan med start den 13/2 kl. 12 i Kyrkans hus i Österbybruk. Då får du den bok som vi skall samtala om. Vi träffas varje tisdag i Kyrkans hus kl. 12-12.45.

Präst: Christer Pettersson   0295-24 40 65                     
Diakon: Olle Spångberg     0295-24 40 75

Välkomna!