Och som i ett slag förändras livet...

”Some are infected, we all are affected” stod det på affisch på väggen bredvid predikstolen i en kyrka i Mocambique. Då och där handlade det om malaria. Nu handlar det om Corona och Covid19. Läs här om församlingens verksamheter i Coronatider.

Fort gick det att inse att det inte är bra att ta varandra i hand. Fort gick det att inse att något så litet som ett virus kan förändra hela världen.

Du som är 70+ tillhör minst en riskgrupp, genom din ålder, och behöver därför hålla dig undan andra människor. Det behöver också du som tillhör andra riskgrupper. Inte för att du och jag smittar mer, utan för att inte alla ska bli sjuka samtidigt.

Dannemorabygdens församling har, liksom hela Sverige, fått ställa in grupper och verksamheter. Vi människor som har skapats till gemenskap med varandra, behöver nu hålla oss på behörigt avstånd. Det känns mycket märkligt och är samtidigt nödvändigt.

Men vi mår inte bra om vi måste vara ensamma. Därför försöker vi hitta andra sätt att umgås. Att sitta ute och fika är ett sätt. Att ta en promenad med någon god vän är bara nyttigt – om man håller lagom avstånd. Att prata i telefon eller skypa eller se varandra i messenger funkar också bra. Vi behöver varandra.

Om du känner dig ensam och skulle vilja ha någon att prata med, så ring eller skicka e-post till Dannemorabygdens församling. Vi kan ha kontakt på olika sätt, även om vi inte kan prata öga mot öga. Om du far illa av att vara hemma, så hör av dig.

Dannemorabygdens församling är också med och ser till att matkassar kommer hem till dig som inte kan eller bör ta dig till affärerna. Hör av dig till ICA eller COOP om du behöver hjälp att få hem mat och inte kan få det genom anhöriga eller genom hemtjänsten. Affärerna packar kassarna och församlingens medarbetare och volontärer kör hem dem till dig.

Du är varmt välkommen att höra av dig. Genom telefon smittar ingen. Men stanna hemma om du är det minsta snuvig, hostar, har feber eller ont i halsen.

Vi behöver vara rädda om varandra men inte för varandra!
Så be gärna för varandra och för dig själv. Använd gärna bönen som ligger på hemsidan. Sjung gärna någon psalm du tycker om, till exempel ”Blott en dag, ett ögonblick i sänder” (psalm 249). Och ring gärna ett telefonsamtal till någon du tror skulle bli glad.

Telefonnummer:
Dannemorabygdens församling 0295-24 40 60