Dannemorabygdens församling Besöksadress: Lillgatan 4, 74832 Österbybruk Telefon: +46(295)244060 E-post till Dannemorabygdens församling

Äntligen!!!

Kyrkoherdens tankar inför advent.

Nu går höstmörkret över i en ljusgnistrande adventstid, och ljusstakar hjälper oss att hitta ljus både inuti och runt omkring oss. Det är en tid full av dofter: pepparkaksbak, saffran, stearinljus, hyacinter, kaffe, glögg. Och så doften i kyrkan. Doften av att människor samlats i våra kyrkor sen medeltiden. Doften av allt man längtat efter inför jul. När Jesus rider in i Jerusalem på en åsna går människor både före och efter honom. Vilka dofter fanns där? Och vad längtade de efter? Samma sak som du och jag? De ropade Hosianna! De ropade ett ord så fyllt av både Ja!! och Gud, kom och hjälp oss!

Gud kommer till oss, vapenlös men starkare än all världens makter, ridande på en åsna, ett fredens och vardagens arbetsdjur, rider in bland våra bekymmer och vårt stökande. Må Gud ge oss ny kraft och glädje in i Advent.