Begravning i coronatid

Det är viktigt att få ta avsked. I den aktuella situationen vill vi göra allt för att ge möjlighet till det och hitta former som är värdiga och samtidigt tar hänsyn till dagsläget.

Har någon som står dig nära gått bort? Funderar ni över hur det sista avskedet ska kunna bli av i dessa orostider?

Vi i Danmark-Funbo församling vill hjälpa er så att avskedet blir så värdigt och minnesvärt som ni önskar. Det finns flera flexibla lösningar så att alla som vill får ett tillfälle att säga farväl. Tillsammans kan vi diskutera vad som blir det bästa för er.

Till exempel;

- Begravningsgudstjänsten kan ske med bara de närmast anhöriga närvarande. I stället kan urnnedsättningen, som sker vid ett senare tillfälle, följas av en minnesstund i församlingshemmet som övrig släkt och vänner inbjuds till.

- Begravningsgudstjänsten kan livesändas och följas över nätet av de som inte kan vara fysiskt närvarande.

- Begravningsgudstjänsten kan i sin helhet, med kista eller urna, ske utomhus vid graven.

Välkommen till oss med dina frågor och funderingar!

Det rör sig mycket inom oss alla nu. Om du vill prata med någon finns våra diakoner och präster bara ett telefonsamtal eller mejl bort.

Marie Blomkvist Falkenö

Diakon, volontärsamordnare