musiker sökes

Kyrkomusiker till Danmark-Funbo, Uppsala

Vill du arbeta med musik och människor i en församling som präglas av öppenhet, närvaro och hopp?

Bli vår nya kyrkomusiker!

Du blir en av tre musiker som arbetar för att berika församlingens liv och gudstjänster - musik är ett fantastiskt språk att sprida evangelium och nå in i människors hjärtan. Vi ser fram emot att du kommer till oss med dina erfarenheter och kunskaper.

Om Danmark-Funbo församling

Församlingen har tre kyrkor: Sävja kyrka, Danmarks kyrka och Funbo kyrka. Sävja kyrka byggdes på 80-talet då en ny stadsdel söder om Uppsala växte fram. Där samverkar församlingen med EFS och delar på ansvaret för gudstjänsterna. De andra två kyrkorna är medeltida och ligger en bit österut. I din tjänst ligger ett särskilt ansvar för musiken i Sävja kyrka, men ibland kommer du även att tjänstgöra i Funbo och Danmark.

Arbetsbeskrivning

I ditt arbete kommer du spela på gudstjänster, leda körer och på andra sätt sprida musik i vår församling. Du blir även en av nyckelpersonerna för att bygga en församlingsgemenskap där vi bär och delar livet tillsammans.

Under veckorna spelar du på begravningar och ungefär var tredje lördag på dop och vigslar. Vi firar söndaglig gudstjänst i alla våra kyrkor, Sävja kl 9.30, Funbo och Danmark kl 11. Du tjänstgör i snitt 2 av 3 söndagar. Nu under pandemitid har vi valt att spela in våra gudstjänster och sända dem digitalt.

Församlingen har blandade vuxenkörer i alla kyrkor, samt en ”våga sjunga”-kör och barnkörer i Funbo och Sävja. I Sävja finns en stor barn-, konfirmand- och ungdomsverksamhet. På musiksidan ansvarar en musikpedagog för flera baby-sånggrupper. Där övar också två barnkörer och en ungdomskör och planer finns på en samlad satsning på en körtrappa. Sommartid har vi ”Sommarkväll i Sävja” på onsdagar, där du är med och planerar programmen.

• Kantorsexamen
  • Gärna några års erfarenhet av arbete i församling

Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: Enligt överenskommelse, men senast augusti 2021
Körkort: Tjänsten kräver körkort och tillgång till bil

Ansökan

Välkommen med din ansökan, som vi gärna ser innan den 21 april. Du mejlar den till danmark-funbo.forsamling@svenskakyrkan.se. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum.

Frågor

Om du har frågor kring tjänsten, ring kyrkoherde Susanne Nordgren, 018-418 10 50. Facklig representant för Lärarförbundet är Daniel Edoff 0176-774 36.

Susanne Nordgren

Kyrkoherde, Kontraktsprost