Kyrkoherden har ordet: Påsktiden

Betraktelse från kyrkoherde Susanne Nordgren.

Betraktelse i påsktiden

Ägg är nyttigt – förr i tiden sa man att det hjälpte mot benhinneinflammation, gulsot, d-vitaminbrist, värk i ögonen och inte minst mot gles skäggväxt! Jag hoppas att ni får varsitt påskägg i år!

Om inte ett som är fullt med godis, så i alla fall ett som är målat och kokt. Ägget är en symbol för själva livet.

Då ett ägg blir befruktat växer det fram ett nytt litet liv där innanför skalet. Ett nytt liv som sedan med sin egen näbb tar sig genom det hårda och döda skalet, ut i det fria.

Ägget har blivit en symbol för livet och därför hör det till påsken, då vi firar hur Jesus med sin kärlek till oss besegrade döden. På påskdagen var stenen bortrullad och graven tom.

Genom det hårda, döda och mörka spränger det nya livet fram. Vi kan se det runt omkring oss i naturen, men vi får också uppleva det i våra egna liv. Hur ljuset vinner över mörkret, hur livet och kärleken vinner över döden.

Vi får om och om igen lägga allt det döda, kalla och mörka bakom oss och tillsammans med Jesus möta framtiden i hopp om nytt liv.

Glad påsk!

Susanne Nordgren

28 mars 2018

Arkiv: Här hittar du tidigare betraktelser och ord från kyrkoherden