Läs mer om dopet här!

Dop hemma eller i kyrkan

I Danmark-Funbo församling äger nästan alla dop rum i kyrkan.
Det är värdefullt för den som döps att få samhörighet med sin kyrka.
När barnen växer upp tänker de: "Det är min kyrka. Där är jag döpt".
Och dopet ska ju ge kontakt med kyrkan.
I kyrkan är det också lättare att känna dopets djupaste innebörd att föra oss in i Guds sammanhang.

Vilka tider kan man boka?

Det vanligaste är att vi bokar tid för en dopgudstjänst en lördag eller möjligen söndag. Man kan också hålla dop i en befintlig gudstjänst. Att ha ett dop i  "Gudstjänst med SMÅ och stora", som vi har i Danmark-Funbo församling ungefär en gång i månaden, brukar bli jättefint och roligt för alla som deltar i gudstjänsten.

Väljer man att boka en enskild tid för dopgudstjänst, är det lördagar som passar bäst - mellan kl. 11.00 - 15.00. Vissa söndagar kan vi även ha dop klockan 13.00, efter den ordinarie gudstjänsten.

Drop in-dop

Sedan några år tillbaka har vi Drop in-dop i någon av våra kyrkor, en gång per termin.

Till Drop in-dopet är det bara att dyka upp. Församlingen står för:

• Präst
  • Dopklänning
  • Musiker
  • Solist
  • Fotograf
  • Dopkalas med tårta till alla som deltar i dopet

Om det är ett barn som döps, behövs båda vårdnadshavarnas medgivande.

Vill man låna en dopklänning har församlingen två vackra dopklänningar som ni ser nedan. Meddelda i bokningen om ni vill låna en klänning till dopet.

Det är aldrig för sent att döpas - och det ska vara enkelt och kravlöst!