kvinna med surfplatta sitter i soffa i hemmiljö

Digital morgonbön

På vår morgonbön möts vi digitalt. Vi ber tillsammans och finner lugn och kraft i bönen och gemenskapen.

På onsdagar ringer klockorna till morgonbön - nu på coronasäkert avstånd hemma vid din dator! Välkommen att delta om du vill och har möjlighet.

Efter bönen har vi efterlängtad kyrkkaffe-gemenskap i mindre grupper som mötesledaren delar in slumpmässigt. Du kan ta fram fika om du vill framför datorn.

Vi ser fram emot att få be tillsammans med dig!

Anmälan och tid

Onsdagar kl. 9.30

För att delta behöver du en länk till den digitala morgonbönen. Länken får du genom att anmäla dig till danmark-funbo.forsamling@svenskakyrkan.se.

När du deltagit vid en morgonbön finns du med på vår sändlista. Det innebär att vi skickar en ny länk varje tisdag framöver. Du väljer själv om du vill vara med på onsdagsbönen, men utan länken går det inte att komma in. Om du inte längre vill ha inbjudningar hör du av dig till Sofia Hedman (uppgifter nedan).

Digitalt möte

Vi träffas digitalt i Teams. Det är ett mötesprogram som bl.a. Svenska kyrkan använder sig av. När du ansluter till ett möte godkänner du att viss data om dig lagras i Teams.

Teamslänken öppnas kl. 9.15 på onsdagen. Logga gärna in dig då så att du vet att du kommer in. När du väl är inne i programmet kan du göra annat fram till kl. 9.30, när klockorna ringer. Om du får problem med att ansluta kontaktar du Josua Kornhall (uppgifter nedan) från och med kl. 9.15 på onsdagen.

Välkomna fler till bönen

Om du känner någon som skulle vilja vara med på morgonbönen kan du be personen skicka e-post till danmark-funbo.forsamling@svenskakyrkan.se. Då lägger vi till hen på kommande inbjudan. Är ni flera hemma som vill delta går det bra att sitta framför samma dator.

Sofia Hedman

Josua Kornhall

Kansli - expedition, Fritidsledare

Så här använder du Teams

För att delta via Teams behöver du en dator, surfplatta eller smartphone med kamera och mikrofon. För mobiler och surfplattor behöver du även ladda ner appen Microsoft Teams (konto behöver ej skapas).

1. Klicka på mötets länk ”Anslut till mötet”. Välj ”Fortsätt i den här webbläsaren” om du använder dator eller ”Öppna din Teams-app” om du använder surfplatta eller mobil.
  2. Välj ”Anslut som gäst” och fyll i ditt namn. Klicka på ”Anslut till mötet” så lägger vi till dig.
  3. Om du klickar någonstans i fönstret ser du en menyrad. I den kan du klicka på ikoner för att sätta på och stänga av kamera och mikrofon.

Att tänka på:

• Om du har hörlurar med inbyggd mikrofon kan det vara bra att koppla in dem i datorn/mobilen.
  • Du kanske får vänta i ”lobbyn” tills någon släpper in dig.
  • Ha gärna kameran påslagen så att vi kan se varandra (det finns en ikon i Teams meny där du kan sätta på/stänga av kameran).
  • Du kan lämna bönen när du vill genom att trycka på den röda knappen ”leave meeting”.
  • Vi prövar oss fram. Ingen av oss är dataproffs. Om det blir tekniska problem, ha tålamod. Det mesta går att lösa och vi hjälps åt. Det viktigaste är att vi får ses och dela gemenskapen!