Foto: Shutterstock

Vi söker en diakon!

Vi söker dig som vill utveckla och förnya församlingens arbete bland äldre. Låter det här som ett jobb för dig? Välkommen med din ansökan!

Diakon 100 %

Vi söker dig som vill utveckla och förnya församlingens arbete bland äldre. Det kan handla om att skapa nytt eller samarbeta med andra kring befintliga mötesplatser för äldre.

Danderyds kommun har drygt 32 000 invånare och av dessa är drygt 60 % medlemmar i Danderyds församling. Många äldre lever ett friskt och mycket aktivt liv – både som deltagare och som volontärer inom församlingens verksamhet och gudstjänstliv och i det övriga kultur- och föreningslivet i Danderyd. Samtidigt finns det äldre med stora behov av att bryta ensamhet och isolering. Under coronapandemin har detta blivit extra tydligt och Danderyds församling har på olika sätt stöttat denna grupp med bland annat uteaktiviteter, frukostar i det gröna, matkassar med mera. Vi har upparbetade, goda relationer med äldreboenden, medarbetare inom Danderyds kommuns seniorverksamheter och verksamheter för personer med psykiska diagnoser.

Danderyds församlings äldre har ett gott förtroende för församlingen vilket vi bland annat ser med många deltagare vid till exempel födelsedagsfester, lunchkonserter och pilgrimsvandringar. Det är också mycket uppskattat när präster och diakoner besöker äldreboenden vid andakter och gudstjänster.

Idag arbetar två diakoner och en diakoniassistent tillsammans med präster, musiker, pedagoger, kommunikatörer utifrån gudstjänst, undervisning, diakoni och mission. Vi hoppas att du vill bli en del av detta kreativa team!

Kvalifikation:
Körkort B (personbil och lätt lastbil). 

Sista ansökningsdag
Måndag 5 april 2021 till danderyd.ansokan@svenskakyrkan.see. Ansökan ska innehålla personligt brev och CV.  

Lön
Månadslön

Varaktighet/Arbetstid
Heltid.

Kontaktpersoner 
Välkommen att höra av dig om du vill veta mer om tjänsten
Kristin Molander, kyrkoherde, kristin.molander@svenskakyrkan.se, 08-568 957 01.
Estelle Wiesel, diakon, estelle.wiesel@svenskakyrkan.se , 08-568 957 29.

Tillträde
Enligt överenskommelse.