Foto: Jenny Sigeman

Vi öppnar upp!

Som vi längtat, säger kyrkoherde Kristin Molander. Från och med 1 juni införs lättnader av vissa coronarestriktioner. Det innebär att vi äntligen kan slå upp portarna till kyrkor och församlingslokaler och samlas i större antal personer för gudstjänster, kyrkliga handlingar och gemenskap.

Från och med 1 juni gäller nya förutsättningar för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. För Danderyds församling innebär det att vi får samlas fler personer vid gudstjänster, dop, vigsel, begravning och andra arrangemang i församlingens regi.

- 50 deltagare vid tillställningar inomhus med anvisad sittplats och när lokalen tillåter det. (se nedan)
- 100 deltagare vid tillställningar utomhus.
- 500 deltagare vid tillställningar utomhus med anvisad sittplats.

Antal personer i våra kyrkor och övriga lokaler från och med 1/6 2021
Danderyds kyrka - 50 personer
Altorps kapell - 20 personer
Klockare Malms kapell - 5 personer
Sätraängskyrkan - 20 personer
Petruskyrkan - 40 personer

Danderyds kyrka
Öppen: måndag-söndag 9.00-16.30
Morgonbön - tisdag, onsdag och torsdag 8.30.

Församlingens Hus
Öppet: måndag-fredag 9.00-15.00 (fr.o.m. 1 juni 2021). Här kan du bland annat ta en enkel fika och se pågående utställning. Lena Gunnarssons utställning ”Människor och ikoner” är förlängd till i slutet av augusti.

Sätraängskyrkan
Öppen varje dag, året runt.

Uthyrning av församlingslokaler
Under juni-augusti 2021 gör vi uppehåll i uthyrningen av församlingslokaler som Församlingens Hus, Petruskyrkans församlingsgård och övriga samlingslokaler.