Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Välkommen till Danderyds församling Besöksadress: Angantyrvägen 39, 18254 Djursholm Postadress: BOX 2021, 18202 DANDERYD Telefon:+46(8)56895700 E-post till Välkommen till Danderyds församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Vårt första gröna steg!

Danderyds församling vill jobba aktivt för en hållbar värld. Första advent blev vi miljödiplomerade. Miljösamordnare Hanna Grimstedt fick ta emot diplomet. Nu går arbetet vidare!

På första advent var det dags! Danderyds församling fick diplom och blev miljöcertifierade i fas ett av tre faser. Diplomerare från  från Stockholms stift delade ut diplomet både i Gudstjänst med små och stora samt  i högmässan. 

En miljögrupp arbetar aktivt inom olika områden som kyrkogårdsförvaltning, fastighet, servering, kommunikation, förskola med mera. Bland annat har församlingen sett över energiförbrukningen och bil-och maskinpark, utökat källsorteringen med matkompostering och antalet bikupor har blivit fler.

Ett stort tack till alla som har bidragit med förbättringar inom sitt arbetsområde och tack till Hanna Grimstedt som håller ihop allt. Vi fick beröm av certifierarna och vi har redan genomfört delar som ingår i steg 2. Nu går arbetet vidare!