Barn som plaskar i en vattenpuss
Foto: Jenny Karlsson och Peter Johansson

Längs vägar för fred och till liv

I allhelgonatid minns vi särskilt sådana som har lyst upp mörkret före oss. Välkommen att gå en vandring på Danderyds kyrkogård och Altorps begravningsplats med filmer och texter om några personer som lyst på ett särskilt sätt. Filmerna finns även på vår Youtube-kanal.

Under allhelgonahelgen arrangerar Danderyds församling i samarbete med Engelbrekts församling och Botkyrka församling  vandringen ”Längs vägar för fred och till liv”.

Vandringen finns rent fysiskt runt Danderyds kyrka och på Djursholms begravningsplats . Den går också att gå runt Hjorthagskyrkan och i Engelbrektskyrkan samt på kyrkogården vid Tullinge kyrka. Vandringen kommer att finnas uppsatt från fredag 30 oktober och under november månad.

I filmerna medverkan Hjorthagens kammarkör under ledning av Karin Oldgren. Texterna som läses i filmerna är skrivna av prästen Jenny Karlsson, präst i Danderyds församling. Filmerna är gjorda av Peter Johansson, präst i Botkyrka församling.