Foto: Alex Giacomo_ikon

Två administratörer sökes

Vi söker två administratörer: en till församlingsverksamheten och en till begravningsverksamheten. Välkommen till en arbetsplats med många mänskliga möten - i både glädje och sorg!

Vi söker två serviceinriktade, prestigelösa och självständiga personer med god samarbetsförmåga, som är goda lagspelare, sociala och öppna men även ödmjuka och stabila. Arbetet kräver att man kan planera och prioritera sitt arbete på ett effektivt sätt. 

Du kommer att möta många människor i många olika sammanhang, i allt från glädje till sorg. Det är viktigt att bemötandet är både mänskligt och professionellt. Du representerar Danderyds församling och är ett viktigt ansikte utåt. Vi kommer därför att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. 

Som arbetsplats brukar Danderyds församling beskrivas som välkomnande och det finns ett stort engagemang bland anställda (ca 70 personer), förtroendevalda och ideella. Det finns möjlighet att arbeta hemifrån någon dag per vecka. Varje år är det en kickoff samt andra roliga aktiviteter som skapar ett gott samarbete. 

Tjänsterna har delvis olika inriktning och nedan får du en presentation.

Administratör församlingsverksamheten (100 %) 

Om tjänsten 

I arbetet ingår bland annat:                                                                            

  • bokning av kyrkliga handlingar (dop, vigsel och begravningar)
  • handläggning av ärenden i diariet samt arkivet
  • viss ekonomiadministration
  • medlems- och verksamhetsregister (Kbok + Kyrksam)
  • andra administrativa uppgifter som posthantering, inköp, statistik med mera. 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 80 % med sex månaders provanställning. Din arbetsplats är i Församlingens Hus vid Danderyds kyrka. 

Vilka är dina kollegor?

Inom församlingen är ni två administratörer som har ett nära samarbete. Tillsammans planerar och genomför ni ert arbete. Du arbetar även tillsammans med övrig personal, förtroendevalda och ideella medarbetare samt många externa kontakter som leverantörer, besökare i Församlingens Hus och församlingsbor. Du är medlem i Svenska kyrkan och delar Svenska kyrkans värderingar.  

Kvalifikationer 

Vi vill att du har minst gymnasieutbildning och gärna erfarenhet från kvalificerat administrativt arbete. Har du arbetat i Svenska kyrkan tidigare ses det som meriterande. Goda kunskaper i Officepaket och stor datavana är nödvändigt. Meriterande om du tidigare har arbetat i Aveny. 

Övrigt

Individuell lönesättning tillämpas. Tillträde omgående eller efter överenskommelse. Intervjuer kommer att äga rum löpande. Vill du veta mer är du välkommen att ringa tf. kanslichef Per Henrik Hinder, 08-568 957 46.   

Ansökan – senast 6/11 2022

Mejla ansökan och CV till danderyd.ansokan@svenskakyrkan.se senast 6 november 2022. Märk ansökan: Administratör församlingsverksamheten. Fackliga representanter nås via växeln 08-568 957 00.  

 

Administratör begravningsverksamheten (100 %) 

Om tjänsten

Begravningsverksamhetens administratörer ansvarar bland annat för frågor som rör gravskötsel, gravrätter, bokning av gravsättning och för att utse ny grav. Övriga medarbetare inom begravningsverksamheten ansvarar för skötseln av Danderyds kyrkogård och Djursholms begravningsplats. 

Du kommer att arbeta med alla förekommande administrativa uppgifter i Office-paketet och i gravprogrammet Aveny samt i kartprogrammet myCarta. I tjänsten ingår även att ha kontakt med t.ex. begravningsbyråer, anhöriga och andra förvaltningar via telefon, mejl och vid personliga besök. 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % med sex månaders provanställning. 

Vilka är dina kollegor?

Arbetsplatsen är på kyrkogårdsförvaltningens kontor, som är belägen i Församlingens Hus vid Danderyds kyrka. Där arbetar även kyrkogårdschef, en samordnare och ytterligare två administratörer. Totalt ingår fyra personer i ditt arbetslag. Arbetstiden är 8.00-17.00 (med möjlighet till flex).

Om begravningsverksamheten 
www.svenskakyrkan.se/danderyd/kyrkogardsforvaltningen 

Kvalifikationer

Vi vill att du har minst gymnasieutbildning och gärna erfarenhet från kvalificerat administrativt arbete. Har du arbetat inom och har kunskap om begravningsverksamhet ses det som meriterande. Goda kunskaper i Officepaket och stor datavana är nödvändigt liksom goda kunskaper i svenska – både i tal och skrift. B-körkort.

Övrigt

Individuell lönesättning tillämpas. Tillträde omgående eller efter överenskommelse. Intervjuer kommer att äga rum löpande. Vill du veta mer är du välkommen att ringa kyrkogårdschef Per Henrik Hinder, 08-568 957 46.   

Ansökan – senast 6/11 2022

Mejla ansökan och CV till danderyd.ansokan@svenskakyrkan.se senast 6 november 2022. Märk ansökan: Administratör begravningsverksamheten. Fackliga representanter nås via växeln 08-568 957 00.