Tro och existens

Vad är meningen med livet? Vad vill jag? Finns det några svar?Välkommen att delta i Andlig vägledning, bibelstudium, samtalsgrupper och retreater.

Andlig vägledning - digitalt
Vad är den innersta önskan med mitt liv? Är det en fråga som skulle kunna vara din? Då kan samtal, bibelmeditationer och ledda meditationer inspirerade från den ignatianska andligheten i grupp vara något för dig. Vi söker svar på frågor som: Vem är jag? Vad längtar jag efter? Var finns Gud i mitt dagliga liv? Vart är jag på väg? Oberoende av tro eller icke tro är du välkommen att fundera över det som är din livsresa och söka efter det som är dina egna innersta önskningar med ditt liv. Vi söker också redskap, som skall hjälpa oss med de olika val som vi behöver göra i livet. Övningarna syftar till en inre frihet så att du alltmer kan komma till din rätt som den du är, i kärlek och tjänst för andra. Du är välkommen att komma de gånger du kan.
Tid: Tisdagarna 9/2, 23/2, 3/3, 23/3, 6/4, 20/4, 4/5 och 16/5.
Plats: Digitalt - när du anmäler dig får du information om hur du går tillväga.
Ledare: Ulla Axelsson
Information/anmälan: Rolf Häägg, 070-545 88 75.

Retreat - inställd
En dag då du får vara i tystnad tillsammans med andra. Vi inleder och avslutar dagen med en andakt. Det blir musik, meditationspass och avslappningsövningar där du kan vara sittande eller liggande.Möjlighet till massage (kostnad 100 kr). Frukost och lunch äter vi under tystnad. Runt Petruskyrkan finns fina promenadvägar. I kyrkorummet finns plats för läsning och vila under hela dagen. Du behöver inte ha tidigare erfarenhet. Du deltar i dagens aktiviteter efter egen önskan. Det är lämpligt att ha bekväma kläder, värmande kofta och mjuka skor.
Plats: Petruskyrkan, Kyrkvägen 27 i Stocksund
Tid: Retreaten lördag 13 februari är inställd pga Corona.
Kostnad: 100 kr (frukost och lunch). Betalning kontant eller med Swish.
Anmälan/kontakt: diakon Estelle Wiesel estelle.wiesel@svenskakyrkan.se eller 08-568 957 29. Anmälan senast 5/2.

Sorgegrupper
Här kan du dela erfarenheter med andra i liknande livssituation.

Sorgegrupp för dig som förlorat en anhörig
Tid: Fem söndagseftermiddagar, en gång i månaden.
Plats: Församlingens Hus.
Ledare: Peter Sandin, 08-568 957 42, peter.sandin@svenskakyrkan.se .