Sommarens utflykter

Vår sista utflykt går till Vallonbruken i Roslagen. Följ med torsdagen den 13 augusti. Vi åker kl 08.00 från Danderyds kyrka och är hemma igen 18.00.

Vallonbruk och Roslagen 13 augusti
Färden går till Österbybruk, Leufsta Bruk, Forsmarks Bruk, Östhammar, Hargs Bruk och Rocksta Säteri i Angarn, Vallentuna. Vi reser från Danderyd på morgonen. Första anhalt blir Österbybruk där vi tittar in i de olika byggnaderna och dricker kaffe med smörgås. Färden går vidare mot Leufsta bruk där vi guidas i herrgården och besöker brukskyrkan med dess berömda Cahmanorgel. På Forsmarks Bruk blir det sedan lunch på Värdshuset. På eftermiddagen passerar vi Östhammar, Hargs Bruk och Hallstavik. Vi avslutar i Angarn och Rocksta Säteri med kaffe och kaka i trädgården.
Anmälan:  Beata Moberg 08-568 957 28  eller kansliet 08-568 957 00. Anmäl gärna också var du vill bli hämtad (Danderyds kyrka, Enebybergs Torg eller ICA Myran) och eventuell specialkost.
Tid: Torsdag 13 augusti kl 8.00 från Danderyds kyrka.
Åter i Danderyd ca 18.00.
Kostnad: 500 kr. I priset ingår bussresa, kaffe/smörgås, lunch, entré, guidningar,
eftermiddagskaffe och kaka.

Den planerade resan till Höga Kusten och Vårsta diakonigård, 12–14 augusti, kommer inte att genomföras med anledning av coronapandemin.