Sofie Pettersson

Hon var vacker som Sophia Loren

Titel: Hon var vacker som Sophia Loren
Teknik och mått: Olja på duk, 37x37 cm
Utan pris

Kontakt: Sofie Elisabet Petersson, s.e.maleri@outlook.com
Instagram: S.E. Måleri

“Hon var vacker som Sophia Loren” 

Hemma hos morfar fanns en otrolig skatt; mormor och morfars gamla fotoalbum och diabilder. Över en fika, gärna wienerbröd eller bullar och flera koppar kaffe, gjorde jag och morfar tidsresor tillbaka till svunna tider och personer. Minnena kom till liv under tiden morfar berättade om motiven på de gulnande fotografierna. Dofter, röster och smaker kunde förnimmas igen.

Tavlans motiv berättar om den kärlek som två fantastiska personer upplevde och kände för varandra. Två människor som jag har haft lyckan att ha i mitt liv. Min morfars syster Berit och hennes man Nils.Berit och Nisses dörr stod alltid öppen, såväl till stugan på ön i långt ut i den åländska skärgården eller till det lilla huset i norra Roslagen. Hårda karameller och kaffe på verandan varma sommardagar och berättelser om skärgårdslivet förr och de människor som levde då. Släktkalas på gården under ljumma kvällar till tonerna av dansbandsmusik och skratt.

Ofta talade farbror Nisse om hur vacker hans Berit var. Och lika ofta fnissade faster Berit och log vackert med blossande kinder. “ Hon var vacker som Sophia Loren. ”

När flickan från Åland mötte pojken från södra Stockholm tog en kärlekshistoria sin börjansom kom att vara livet ut.

Sofie Elisabet, född 1981. Sedan hösten 2019 är jag medlem i ateljéföreningen Edsvik, som verkar i Ladugården,

Stallbacken vid vackra Edsvik i Sollentuna.

Jag målar främst i olja. Mina motiv och färgval präglas till stor del av natur och skärgård samt porträttolkningar på mitt sätt.

Ungt par sittandes på motorhuv till antik bil