Välkommen till Danderyds församling Besöksadress: Angantyrvägen 39, 18254 Djursholm Postadress: BOX 2021, 18202 DANDERYD Telefon:+46(8)56895700 E-post till Välkommen till Danderyds församling

Sjung gospel!

Du behöver varken ha körvana eller förkunskaper. Alla som vill och gillar att sjunga är välkomna att vara med.

Många har önskat att det ska finnas en gospelkör i Danderyds församling. Kanske är du en av dessa - i september drar vi igång!

Anmäl dig till Johan Björling, som kommer att leda kören,  johan.bjorling@svenskakyrkan.se

Det blir tre övningstillfällen, söndagarna 15/9 13.00–15.30, 13/10 13.00-15.30 och 10/11 13.00-15.30.
Plats: Petruskyrkans församlingssal, Kyrkvägen 27, Stocksund.

Söndagen den 8/12 11.00 är det andra advent och då sjunger vi i högmässan i Danderyds kyrka.

Johan Björling intervjuades i vår tidning Livet och så här tänker han inför att vara med och starta en gospelkör:

– Vi börjar med tre körövningar under hösten som avslutas med att vi sjunger under högmässan i Danderyds kyrka andra advent. Det är kul när det får svänga lite i kyrkan, berättar Johan Björling, musiker i församlingen.

Vad är din egen relation till gospel?
– Jag har ingen tydlig koppling till gospel, men nu får min bakgrund inom pop och rock möta den kyrkliga delen av mig i gospel. Vi har ju en annan tradition av sånger och musik i Svenska kyrkan sedan gammalt, men gospel blir allt vanligare. Gospel är en helt igenom kristen musik-genre och det betyder evangelium, det glada budskapet.

Hur gör man om man vill vara med?
– Alla som vill är välkomna att vara med och man behöver varken ha körvana eller förkunskaper. Vi är en kör för alla som vill och vågar, och vi kommer att satsa på sångglädje och att ha kul tillsammans. Man mår dessutom bra av att sjunga; det är både avstressande och välgörande. Jag läste förresten om en intressant undersökning från Sahlgrenska akademin som visade att när människor sjunger tillsammans i kör så synkroniseras sångarnas hjärtslag med varandra. Man blir ett kollektiv.