Foto: Jaime Montemayor

Requiem av Gabriel Fauré

På söndag 13/11 kl. 16.00 sjunger Danderyds Gosskör, Grabbkör och ungdomskören Vox i Danderyds kyrka. Per Björsund är solist tillsammans med instrumentalister, Kerstin Evén, dirigent, och Kristin Molander, präst.

Gabriel Fauré var en fransk tonsättare, pianist, organist och musikpedagog. Han skrev musik för kör, piano, violin, symfoni-orkester mm och lade stor vikt vid melodier, vilket man kan höra i hans, förmodligen, mest berömda verk ”Requiem”.
Som många av de stora kyrkomusikaliska verken så finns Faurés Requiem i många versioner och den version som spelas idag är en av de tidigare (1893) för mindre besättning som John Rutter sammanställt och gett ut.

Requiem av Gabriel Fauré framförs i Danderyds kyrka, söndagen den 13 november kl. 16.00.