Välkommen till Danderyds församling Besöksadress: Angantyrvägen 39, 18254 Djursholm Postadress: BOX 2021, 18202 DANDERYD Telefon:+46(8)56895700 E-post till Välkommen till Danderyds församling

Pilgrimsvandringar

En inre vandring i yttre vandringens form…

Pilgrim Danderyd erbjuder natur, andlighet och friskvård. Det är en inre vandring i den yttre vandringens form. Pilgrimsvandringens fokus på inre ro och stillhet passar inte bara den som tror utan också den som söker. Vi är alla på väg och vi slår följe längs vägen. Vandringen på livsvägen öppnar för möten mellan medvandrare, oss själva och Gud. Inte minst i vår tid är det viktigt att komma bort från bruset. Vi vandrar i grupp längs leder och i kulturbygder. ensamma eller tillsammans med andra församlingar.

Ladda ner programmet Pilgrim2019 (pdf)

Pilgrimsvandringar 2019

Tryggare kan ingen vara
En vandring under Danderyds Kulturbiennal från Danderyds kyrka till Sätraängskyrkan med meditationer kring vår kända psalmförfattare Lina Sandells texter. Vi avslutar med musikgudstjänst i Sätraängskyrkan. Ta med eget fika.
Tid: Söndag 13 oktober 12:30-15:00
Samling: Församlingens Hus, Angantyrv. 39, Danderyd
Vandringens längd: 5 km
Information: Rolf Häägg 070-545 88 75

Pilgrimsvandring i Alla helgons tid
Vi börjar med en reflektion i minneslunden vid Sollentuna kyrka. Därefter vandrar vi längs Norrvikens och Edsvikens stränder och avslutar med gudstjänst i Turebergskyrkan 15.00. Ta med matsäck och vatten för dagen.
Tid: Söndag 3 november 11:30-15:00
Samling: Minneslunden, Sollentuna kyrka. Hemresa med SL.
Vandringens längd: 6 km
Information: Rolf Häägg 070-545 88 75

Vill du veta mer om pilgrimsvandringar eller få tips på vandringar i grannförsamlingarna – kontakta Pilgrim Danderyd. Vi vill också komma i kontakt med dig som är intresserad av att delta i planering och ledning av församlingens vandringar. Ta också en titt på Stockholms stifts pilgrimskalender.
Information:
Kerstin Häägg, pilgrimsledare 070-576 69 00.
Rolf Häägg, pilgrimsledare 070-545 88 75.
Gunvor Arvenberg, pilgrimsledare 070-827 16 81