Välkommen till Danderyds församling Besöksadress: Angantyrvägen 39, 18254 Djursholm Postadress: BOX 2021, 18202 DANDERYD Telefon:+46(8)56895700 E-post till Välkommen till Danderyds församling

Musik i sommarkväll

Jazz, klassiskt, kör och Beethoven på dragspel. Fem musikkvällar i Petruskyrkan.

När Musik i sommarkväll börjar i Petruskyrkan - då vet man att sommaren är här. Konsertserien har funnits i mer är 20 år. Många av Sveriges främsta musiker har bjudit på musicerande av hög kvalitet, härlig stämning och en skön blandning av olika musikstilar. Efter konserten mingel på innergården. Fri entré. Välkommen till årets musiksommar!

Plats: Petruskyrkan, Kyrkvägen 27 i Stocksund.

Onsdag 5 juni 19.00
Lyrisk jazz
Jan Allan, trumpet, Elise Einarsdotter, piano, Olle Steinholtz, bas, DamernaS Vokalgrupp. På programmet står lyrisk jazzmusik.

Onsdag 12 juni 19.00
En sommarpsalm jag sjunga må
VocAlice som är Danderyds församlings damkör möter Grabbkören som består av sångsugna grabbar mellan målbrott och pension. Johan Björling och Maria Resare, dirigenter.

Onsdag 19 juni 19.00
Dragspelsmästare Kallis Bengtsson
Här bjuds på ett spännande möte mellan de svenska dragspelskungarna och de klassiska mästarna. För första gången får vi lyssna till en pianosonat av Beethoven på accordeon.

Onsdag 26 juni 19.00
Stigande stjärnor
Magnus Holmander (Rising Star 2019) på klarinett och David Huang (Solistpriset 2014) på piano.

Onsdag 3 juli 19.00
Bach och Aulin
Semmy Stahlhammer, violin, och Anders Ölund, orgel, piano. Semmy Stahlhammer har varit förste konsertmästare på Kungliga Operan och hans CD-box ”Svenskt sekelskifte 1900” utnämndes av DN till ”Årets skivor”.