Välkommen till Danderyds församling Besöksadress: Angantyrvägen 39, 18254 Djursholm Postadress: BOX 2021, 18202 DANDERYD Telefon:+46(8)56895700 E-post till Välkommen till Danderyds församling

Måleri och broderi

Mikael Kiesbye ställer ut måleri och broderi i Församlingens Hus 10/4-5/6. Vernissage 10/4 17.00-19.00

”Sommaren 2018 gick jag en kurs i broderi på Handarbetets Vänner. Efter det har jag arbetat med att integrera broderiet med måleriet. Här visar jag både måleri och broderi kombinerat med måleri.

I mina bilder sätter naturen ibland avtryck genom konkreta färger och detaljer. Ibland löses de fasta strukturerna upp och färgerna bildar istället mönster där naturens närvaro kan anas i linjerna, stygnen och penseldragen. I mina bilder skildrar jag ofta naturen som en metafor för livet.

Att få ställa ut här i Församlingens Hus gav mig inspiration att utveckla bildidéer som jag arbetat med under en längre tid. Det gav mig också möjlighet att ställa helt nya frågor till mig själv. Vad är det jag ser? Vad är det jag anar? Vad känner jag?

I flera av bilderna har jag målat och broderat sådant som man inte ser – men kanske anar. Det kan både vara rent konkret eller helt abstrakt. Kraftledningarna som en bild för hur våra liv korsar varandra. Bilden av vattnets strömningar som för livet framåt. Kontakten som uppstår i mötet med andra människor. Tankens kraft och energin som träden och naturen utstrålar.

Min förhoppning är att du som betraktare ska se nya saker och ställa nya frågor när du tittar på bilderna. Vad är det du ser? Vad är det du anar? Vad är det du känner?

Öppettider i Församlingens Hus
måndag-fredag 9.00-16.00 (vardagar)