Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Välkommen till Danderyds församling Besöksadress: Angantyrvägen 39, 18254 Djursholm Postadress: BOX 2021, 18202 DANDERYD Telefon:+46(8)56895700 E-post till Välkommen till Danderyds församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Måleri och broderi

Mikael Kiesbye ställer ut måleri och broderi i Församlingens Hus 10/4-5/6.

”Sommaren 2018 gick jag en kurs i broderi på Handarbetets Vänner. Efter det har jag arbetat med att integrera broderiet med måleriet. Här visar jag både måleri och broderi kombinerat med måleri.

I mina bilder sätter naturen ibland avtryck genom konkreta färger och detaljer. Ibland löses de fasta strukturerna upp och färgerna bildar istället mönster där naturens närvaro kan anas i linjerna, stygnen och penseldragen. I mina bilder skildrar jag ofta naturen som en metafor för livet.

Att få ställa ut här i Församlingens Hus gav mig inspiration att utveckla bildidéer som jag arbetat med under en längre tid. Det gav mig också möjlighet att ställa helt nya frågor till mig själv. Vad är det jag ser? Vad är det jag anar? Vad känner jag?

I flera av bilderna har jag målat och broderat sådant som man inte ser – men kanske anar. Det kan både vara rent konkret eller helt abstrakt. Kraftledningarna som en bild för hur våra liv korsar varandra. Bilden av vattnets strömningar som för livet framåt. Kontakten som uppstår i mötet med andra människor. Tankens kraft och energin som träden och naturen utstrålar.

Min förhoppning är att du som betraktare ska se nya saker och ställa nya frågor när du tittar på bilderna. Vad är det du ser? Vad är det du anar? Vad är det du känner?

Öppettider i Församlingens Hus
måndag-fredag 9.00-16.00 (vardagar)

Mikaels senaste utställningar
Galleri Bellman september 2018
Galleri Bellman (samlingsutställning) september 2015
Galleri Engleson (med Ann Bengtsson) januari 2014

Utbildningar
Konstsömnad Handarbetets Vänner 2018
Masterutbildning Konstfack 1990–1995
Birkagårdens folkhögskola 1988–1990
Nyckelviksskolan 1987–1988