Ljusen lyser i allhelgonatid

Tusentals ljus tänds, gravar smyckas och vi minns och tänker på nära och kära. De nya rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten gör att det blir en del förändringar under allhelgonahelgen. Danderyds kyrka och Altorps kapell håller stängt. Gudstjänsterna från Danderyds kyrka 31/10 och 1/11 kl. 11.00 kommer att sändas digitalt. Övriga gudstjänster och musikstunder ställs in. Digitalt kan du "gå" en helgonvandring, tända ljus och skriva en bön.

Allhelgonahelgen är en av kyrkoårets största högtider då vi tänder ljus och minns våra nära och kära. Danderyds kyrkogård och Altorps begravningsplats smyckas med kransar och ljus och kyrkogårdens medarbetare har gjort allt extra fint.

De nya rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten gör att det blir en del  förändringar under allhelgonahelgen.
- Danderyds kyrka och Altorps kapell håller stängt.
- Gudstjänsterna från Danderyds kyrka 31/10 och 1/11 kl. 11.00 kommer att sändas digitalt på Danderyds församlings Youtube-kanal.
- Övriga gudstjänster och söndagens föredrag ställs in.

Det finns möjlighet att köpa kransar och ljus på båda kyrkogårdarna och man kan gå en ”Vandring för hopp och fred”. På söndagen har du möjlighet att pilgrimsvandra. 

I år blir det inget Öppet hus med servering/korv - varken i Församlingens Hus eller på kyrkogårdskontoret i Djursholm - men kyrkogårdarnas medarbetare, präster och diakoner är utomhus på kyrkogårdarna. De samtalar gärna och svarar på dina frågor om kyrkogårdarna, gravskick och annat som känns aktuellt. 

Vi ber alla besökare att även utomhus hålla avstånd och värna om varandra. Tänk också på att undvika kollektivtrafiken för att minska smittspridningen. Gå eller cykla gärna om du har möjlighet. Många besöker kyrkogårdarna och det kan vara trångt vid parkeringarna.

Digitala gudstjänster
Lördag 31/10

11.00 Gudstjänst i allhelgonatid. Streamas på YouTube - Danderyds församling.
I kyrkan deltar endast de som medverkar i gudstjänsten.

Söndag 1/11
11.00 Gudstjänst i allhelgonatid. Streamas på YouTube - Danderyds församling.
I kyrkan deltar endast de som medverkar i gudstjänsten.

Försäljning av kransar och ljus 
Församlingens Hus (vid Danderyds kyrka)
Fredag 30/10 12.00-18.00
Lördag 31/10 12.00-18.00

Djursholms begravningsplats
Fredag 30/10 12.00-18.00
Lördag 31/10 12.00-18.00

En vandring för hopp och för fred
Plats: Danderyds kyrkogård och Altorps begravningsplats. 
Det finns människor som genom sina liv, i handling och i ord, har utgjort en lyskraft för andra. Följ med i deras fotspår och låt dem inspirera till hopp i en orolig tid. Vandringen, med texter efter vägen, börjar i Danderyds kyrka/Altorps kapell och ljusen leder dig längs kyrkogården. Om du har en smartphone kan du scanna en qr-kod till filmer på Danderyds församlings YouTube-kanal. Du hittar den även här på hemsidan https://www.svenskakyrkan.se/danderyd/vandring-i-allhelgonatid

För barnen... 
Vid Danderyds kyrka finns en vandring för barn. Ni hittar den på innergården vid nya entrén.

Pilgrimsvandring i Alla helgons tid
Ett samarbete med Sollentuna församling med reflektion i minneslunden vid Sollentuna kyrka, vandring längs Norrvikens och Edsvikens stränder och avslutande gudstjänst i Turebergskyrkan. Vandringens längd: 6 km.
Tid: Söndag 1 november 11.30–15.00.
Samling: Minneslunden, Sollentuna kyrka. 

Sorgens gåva är en vidgad blick - föredraget är inställt.