Meny

Kyrkomusiker i Danderyd!

Vi söker dig som vill vara med och utveckla församlingens musikliv genom att musicera i olika genrer - främst med barn och ungdomar.

Danderyds församling kan locka med ett växande musikliv med ca 200 sångare i nio körer från 5 år och uppåt. Engagemang och intresse i möten mellan människor är en förutsättning och vi vill tillsammans med dig arbeta för att låta kyrkan vara en viktig del i människors liv.

Vi söker dig som vill förena kyrkomusikalisk tradition och förnyelse, samarbeta med tre kyrkomusiker, övriga medarbetare och volontärer i körer och i övrig verksamhet, samt gillar att åka på konfirmandläger och körresor. Du skall samtidigt ha förmågan att kunna arbeta självständigt.

I tjänsten ingår att dela på ledarskapet, tillsammans med en kyrkomusikerkollega, av Danderyds gosskör (aspirant- och diskantkörer) och en ungdomskören Vox (SATB), med särskilt fokus på tonårskillarna. Du kommer dessutom att spela på ungdomsmässa varje vecka samt gudstjänster och kyrkliga handlingar varannan helg. Du leder också Grabbkören som är en manskör med ett rep i månaden. Tillsammans med dina kollegor har du möjlighet att utveckla verksamheten med gospelkör, pop up-kör, musicerande med ungdomar, piano/orgelelever m.m.

Kvalifikation:
Du har kantorsexamen eller annan musikutbildning samt erfarenhet och förmåga att leda och utveckla kör. Du är van vid och gillar att arbeta med olika åldrar. Du är trygg i både gudstjänst- och repertoarspel på god nivå. Du är medlem i Svenska kyrkan. Körkort B (personbil och lätt lastbil). 

Sista ansökningsdag
Fredag 24 april och till danderyd.ansokan@svenskakyrkan.se. Ansökan ska innehålla personligt brev och CV.  

Lön
Månadslön

Varaktighet/Arbetstid
Heltid. Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.

Kontaktperson - om du vill veta mer om tjänsten
Kristin Molander, kyrkoherde, kristin.molander@svenskakyrkan.se, 08-568 957 01.

Facklig representant
Erik Wadman, 0733-822 22 22, erik.wadman@kmr.se   

Tillträde
1 september 2020.