Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Välkommen till Danderyds församling Besöksadress: Angantyrvägen 39, 18254 Djursholm Postadress: BOX 2021, 18202 DANDERYD Telefon:+46(8)56895700 E-post till Välkommen till Danderyds församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Kyrkoherde i Danderyd

Vi erbjuder aktiva och engagerade medarbetare, volontärer och församlingsbor.Vi söker dig som vill jobba med oss, med vår verksamhet och med vår framtid!

Över 22 000 församlingsmedlemmar, 45 förtroendevalda, 85 volontärer och 65 anställda söker en ny kyrkoherde – välkommen att söka!

Petruskyrkan samlar vi varje vecka sju av våra körer och lägger grunden för vårt stora ungdoms- och konfirmandarbete – 72 % av församlingens ungdomar konfirmeras.  I Kyrkan i Enebyberg samarbetar vi med Equmeniakyrkan – ett sedan tretton år gott och uppskattat samarbete. Vid Sätra Äng finns Sätraängskyrkan som är öppen dygnet runt. Där ligger också den vackra prästgården i en unik miljö – här ser vi gärna att du bor.

Mitt i församlingen ligger Danderyds kyrka – här firas sedan många hundra år gudstjänst varje söndag. Vi möter dopfamiljer, brudpar och begravningsgäster. I Församlingens Hus finns platsen för våra utställningar, sammanträden, dopfester, begravningskaffe och den som vill kan hyra för konferenser, fester med mera. Här har de flesta av våra medarbetare sina arbetsplatser. Våra 85 härliga förskolebarn, finns på tre avdelningar i Kyrkans förskola, i tre delar av församlingen. De vackra kyrkogårdarna förvaltas och vårdas med hjärta och omsorg.

Men ännu mer ryms i församlingens verksamhet. Vi finns med genom Sjukhuskyrkan på Danderyds sjukhus och har ett gott samarbete med stiftelsen som äger och förvaltar Djursholms kapell.

Det internationella arbetet är viktigt. Sen 1980-talet finns ett nära samarbete med vänförsamlingen i Moshi i Tanzania, men också med vår lite nyare i Vestiena i Lettland.

Vi erbjuder aktiva och engagerade medarbetare, volontärer och församlingsbor. Vi söker dig som vill jobba med oss, med vår verksamhet och med vår framtid! 

Vi tror att du är en person som har erfarenhet av att vara chef, att du är trygg i ditt ledarskap som präglas av lyhördhet och prestigelöshet. Som ytterst ansvarig behöver du ha goda kunskaper om personal, organisation och ekonomi. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med barn- och ungdomsverksamhet och att du är en driven teolog.

Välkommen med din ansökan, med meritförteckning, löneanspråk och referenser samt försäkran enligt 34 kap. 9 § kyrkoordningen, senast 5 april 2019 till information.danderyd@svenskakyrkan.se. Vi tar endast emot ansökningar via e-post. Skriv ”Ansökan kyrkoherde” i ämnesraden. 

Tillträde efter sommaren eller efter överenskommelse.

Vi kan berätta mer om uppgiften och om Danderyds församling:

Anders Bergstrand, kyrkorådets ordförande, 070-848 47 77  anders.bergstrand@svenskakyrkan.se

Olof Bergendal, kyrkorådets vice ordförande, 076-251 89 06  olof.bergendal@svenskakyrkan.se 

Staffan Hellgren, kyrkoherde, 08-568 957 01 
 staffan.hellgren@svenskakyrkan.se

Fackliga företrädare: 
Vision, Chriz Zetterberg 
christer.zetterberg@svenskakyrkan.se

Kommunal, Jan Johansson 
jan.johansson@kommunal.se

KyrkA, Rebecca Söderblom 
rebecca.soderblom@kyrka.se                             

Lärarförbundet 
Per Rönnblom per.ronnblom@svenskakyrkan.se och Anita Mellberg anita.mellberg@lararforbundetavdelning.se