Kyrkogårdsföreståndare 100 %

Vi söker dig som är engagerad, drivande och trivs med att leda och stötta andra i deras arbete. Läs mer här nedan!

Som kyrkogårdsföreståndare arbetar du operativt med att planera, leda, fördela och följa upp arbetet så att det uppfyller gravrättsinnehavarnas krav. Du kommer att tillhöra och arbetsleda ett team bestående av kyrkogårdsförmän, helårsanställda kyrkogårdsarbetare, säsongsanställda och sommarjobbare på två kyrkogårdar. Sedan tidigare har du erfarenhet av arbetsledande uppgifter. Du rapporterar till Kyrkogårdschefen.

I din roll ingår att:
- planera, leda och följa upp den löpande kyrkogårdsverksamheten.
- personal- och löneansvar för kyrkogårdsarbetare, säsongsanställda och sommarjobbare.
- upprätta Vård- och underhållsplaner för kyrkogårdarna och leda arbetet utifrån dessa.
- inköp och upphandling av tjänster, varor och maskiner.
- rondering av kyrkogårdarna och de ansvarsområden vi sköter åt församlingen.
- ansvarar för inköp, upphandlingar, personalfrågor, administration och dokumentation inom den egna verksamheten i linje med fattade beslut.
- kommunicera och informera i frågor som rör verksamheten med ledning, kollegor samt medarbetare och ha kontakt med allmänheten i frågor som rör skötsel, drift och underhåll inom ditt ansvarsområde.
- ansvara och verka för samarbete med kollegor i syfte att utveckla Kyrkogårdsföreståndarrollen och det egna ledarskapet.
- kontrollera och kontera fakturor rörande kyrkogårdsförvaltningen.
- jobba med förbättringsarbete och effektivisering.

Kvalifikationer
Rollen som kyrkogårdsföreståndare innebär ett stort eget ansvar, vilket också ger möjlighet att påverka och utvecklas i tjänsten. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, att du trivs med att möta människor och har stor förmåga att leda och motivera. Du är strukturerad och vill utvecklas på din arbetsplats. För dig är det inga problem att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra i olika sammanhang. Du har god samarbets- och kommunikationsförmåga samt stor integritet och förmåga att fatta beslut när det krävs. Du är bra på att överblicka och se helheten i verksamheten och har mycket god datorvana. Relevant utbildning inom anläggning, trädgård, natur/ skogsbruksskötsel eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdigt krävs.

Meriterande
Utbildning inom arbetsledning
Minst 3 års branscherfarenhet, varav minst två i en arbetsledande position.
Anläggnings- och maskinkunskap.

B-körkort krävs
Tillsvidareanställning, med provanställning på 6 månader.
Urvalet sker löpande, så skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Sista ansökningsdag: 16:e augusti 2020.
Tillträde: Enligt överenskommelse. Skicka din ansökan till:
danderyd.ansokan@svenskakyrkan.se

Kontaktperson under juli- Anette Drammeh, kyrkogårdschef