Ungdomar som står i en stor ring
Foto: Elliot Elliot

Konfirmation 2022-2023

Varmt välkommen att bli konfirmand. Här nedan kan du läsa om våra olika grupper och läger under konfirmandtiden. Anmälan öppnar i början av maj. Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor och funderingar. Du anmäler dig via Konfirmandsök. Nytt våren 2023 är konfirmation för vuxna.

Hur anmäler jag mig?
Vid frågor går det bra att kontakta pedagogen Louise Almén:  louise.almen@svenskakyrkan.se

Inbetalningskort för anmälningsavgiften på 1000 kr skickas ut med brev när vi har fått din anmälan. Det kan ibland dröja upp till en månad. Anmälningsavgiften återbetalas inte vid eventuell avbokning. ”Vinterkonfa på hemmaplan” har ingen anmälningsavgift, gruppen är kostnadsfri.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning i våra konfirmandgrupper vilket även kan påverka platsfördelningen.

Ekonomiskt stöd
För den som har behov finns möjlighet att få ekonomiskt stöd.
Kontakta diakon Estelle Wiesel på: estelle.wiesel@svenskakyrkan.se

Särskilda behov
Alla som vill konfirmeras kan och får! Kontakta oss om du har behov av särskilt stöd så hittar vi tillsammans den form som passar bäst för just dig.

Måste man vara döpt?
Konfirmationen är en bekräftelse av dopet. Du är välkommen som konfirmand även om du inte är döpt. Då ordnar vi dop under konfirmandtiden.

Vad händer när jag anmält mig?
Du anmäler dig via Konfasök - svenskakyrkan.se/konfirmation/hitta-konfirmation
När vi fått anmälan skickar vi ut inbetalningskort för anmälningsavgiften (gäller ej ”Vinterkonfa på hemmaplan”), fakturan bekräftar att du har fått en plats. När du betalat anmälningsavgiften är er plats säkrad och ni är varmt välkomna till upptakten.

Notera alla datum, träffar och tider för gruppen.

Vid anmälan där ditt förstahandsval är fulltecknad kontaktar vi dig och för dialog om andrahandsval alternativt reservplats. Reserver får i turordning platser vid avhopp.

Fler frågor?
Välkommen att höra av dig till församlingspedagog
Louise Almén  på 08-568 957 66, louise.almen@svenskakyrkan.se

Vi ser fram mot att träffa dig!

Konfirmation för vuxna
Blev det aldrig av att du konfirmerade som tonåring? Våren 2023 börjar Konfirmation för vuxna.

Här får du en presentation av alternativen för 2022/2023:

Ungdomar som står på händer.

SOMMARLÄGER I JÄRVSÖ - fullt!

Under vårterminen 2023 träffas din grupp på hemmaplan en söndag i månaden. På sommarlägret bor vi på Helsingegården som ligger alldeles bredvid Järvsö alpin. Under lägret kommer vi testa flera olika äventyrsaktiviteter som mountainbike och klättring.

Konfirmand som knyter sitt eget bokmärke till gummibibeln

SOMMARLÄGER I SANKT ANNA SKÄRGÅRD

I Sankt Annas skärgård kan du välja mellan två lägerperioder. Under vårterminen 2023 träffas din grupp på hemmaplan en söndag i månaden. På sommarlägret bor vi på Stegeborgsgården, som ligger naturskönt på Vikbolandets södra strand, bara några timmar från Stockholm, med utsikt över Stegeborgs slottsruin och vackra Göta kanal.

En grupp tjejer på konfirmationsläger

VINTERKONFA PÅ HEMMAPLAN

Detta är den perfekta gruppen för dig som är upptagen med annat på sommaren, men har tid under terminerna!