Foto: Shutterstock

Kommunikatör

Vi söker dig som både kan det praktiska hantverket och arbetar strategiskt med mixen av kommunikationskanaler. Välkommen till en arbetsplats med stort utrymme för kreativitet, egna initiativ och nya idéer!

En viktig del i tjänsten är att utveckla arbetet med digitala och sociala medier men du kommer även att arbeta med övriga kanaler. Vi vill öka medlemmarnas delaktighet genom att lyfta församlingens gemenskap, kristen tro och verksamhet. 

Du kommer, tillsammans med din kommunikatörskollega (som ingår i ledningsgruppen), att samordna våra lokala, nationella och internationella kommunikationsinsatser – både internt och externt. Tidningen Livet, som belönats med Publishingpriset två gånger, är vi stolta över.

Vi söker dig som: 

  • har några års erfarenhet av kommunikations- och informationsarbete. 
  • har adekvat utbildning från universitet eller motsvarande. 
  • har goda kunskaper i att producera filmer för digitala medier. 
  • kan grafisk formgivning (t.ex. InDesign, Photoshop) och webbpublicering (t.ex. Content Studio). 
  •  har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. 
  •  kan se helheten, prioritera och snabbt sätta dig in i nya sammanhang.
  • är självständig, initiativrik och har lätt för att samarbeta. 

Du är medlem i Svenska kyrkan och delar Svenska kyrkans värderingar. Kunskap om Svenska kyrkan eller andra idéburna organisationer är en merit. 

Om församlingen 
Danderyds församling är både tradition och nytänkande i en spännande blandning. Mötet med människor i olika livssituationer – glädje och sorg, vardag och fest – är en viktig del av arbetet. Det sker bland annat i gudstjänster, aktiviteter för olika åldrar, i mötesplatser, kör- och musikliv, läger, samtalsgrupper och mycket mer. Dessutom finns två kyrkogårdar och en förskola med 90-talet barn.  

Om tjänsten: 
Heltid. Du kommer att sitta i Församlingens Hus, vid Danderyds kyrka. Kyrkoherden är din chef och du kommer att ingå i GUDM-enheten (präster, diakoner, musiker, pedagoger och kommunikatörer). 

Tillträde: 
Snarast eller enligt överenskommelse. Sex månaders provanställning. 

Sista ansökningsdag: 
Söndag 18 september 2022. Ansökan (personligt brev och CV) skickas till danderyd.ansokan@svenskakyrkan.se. Intervjuer sker löpande. Arbetsprov kan komma att efterfrågas. 

Vi undanber oss vänligt all försäljning av ytterligare jobbannonser och/eller rekryteringstjänster.