Klockringning till minne av första världskriget slut

Söndag 11 november är det 100 år sedan det blev fred efter första världskriget. Kring detta väntas stor internationell uppmärksamhet.

I Danderyds församling kommer kyrkklockor att ringa på söndag 11 november 13.30.

Initiativet till klockringning kommer från Tyskland och England med anledning av 100-årsminnet – för att hedra de 17 miljoner människor som föll offer för kriget och för att sprida ett fortfarande aktuellt budskap om fred och försoning.Även i Sverige och i andra europeiska länder väntas kyrkor delta i klockringningen nu på söndag. Initiativet länkar till den 11 november 1918 då människor i många länder spontant ringde i klockorna för att fira att vapnen lagts ner.