Foto: Linda Mickelsson

Katekumenat - en vuxen väg till tro

Längtar du efter att samtala om livets stora frågor, om tro och kanske om tvivel? Är du nyfiken på kyrkan och kristen tro? Årets grupp blev snabbt full och i september 2023 börjar en ny grupp. Kom gärna på informationsträffarna i februari så får du veta mer.

Katekumenatet är en samtalsgrupp där du som vuxen kan samtala med andra om detta och mycket mer. Vi tar utgångspunkt i gruppens egna frågor och funderingar. Katekumenatet finns i flera kyrkotraditioner och har sina rötter i den tidiga kyrkans undervisning. Det kommer finnas möjlighet att döpas och konfirmeras under året. 

Tid och plats - ny grupp startar 6/9 2023
Varannan tisdag kl.17.30-19.30 med start den 6 september. Vi börjar med en smörgås och kaffe i Församlingens Hus vid Danderyds kyrka. Maxantal per grupp är 12 personer.

Informationsträffar om Katekumenat
Onsdag 1 februari kl. 17.30 i Församlingens Hus.
Christina Björklang (Nätverket för katekumenatet i Stockholm), tillsammans med tidigare deltagare, berättar och svarar på dina frågor. Kvällen leds av Randi Guldstrand och Henrik Mattsson.
Söndag 19 februari ca 12.15 berättar och svarar tidigare deltagare och ledare på frågor i samband med kyrkkaffet efter högmässan kl. 11.00.

Anmälan - senast 30/4 2023
Randi Guldstrand, präst, randi.guldstrand@svenskakyrkan.se,
076-821 11 71