Foto: Magnus Aronson

Jobba i Danderyds församling

Här nedan kan du se lediga tjänster i Danderyds församling. Just nu söker vi två församlingsvärdar samt förskollärare och barnskötare till Kyrkans förskola.

I Danderyds församling arbetar närmare 70 personer inom en mängd olika yrken. Här finns präster, diakoner, musiker, förskolepepedagoger, administratörer, fastighet-, service- och IT-personal, kommunikatörer, kyrkogårdsarbetare och många fler. 

Vi söker två församlingsvärdar

Babycafé, ungdomsgrupper, välbesökta gudstjänster där kyrkkaffet är en viktig mötesplats, körer för både stora och små, sammanträden, sopplunch, samtalskvällar, minnesstunder/dopfester, sommarkyrka och mycket mer. Danderyds församling har full fart på verksamheten och ibland kan det vara härligt trångt i Församlingens Hus. Ett kyrkoår innehåller dessutom de stora högtiderna påsk, allhelgona och jul/advent då alla gudstjänsterna kompletteras med luncher, fika, öppet hus och andra aktiviteter för barn, unga och vuxna.

Gemenskap, samhörighet och relationer är viktiga – både med Gud och med varandra. Mötet som du får över en kaffekopp, ditt samtal med en dopfamilj eller er kvällsmat innan konfirmationsträffen blir därför betydelsefulla för hela församlingen. Som församlingsvärd har du en viktig uppgift att skapa välkomnande stämning både för besökare och medarbetare.

Tillsvidaretjänster (100% var) med tillträde enligt överenskommelse.

Syftet med tjänsterna är att stödja församlingens verksamheter, öka hushållningen, samordna inköp och säkra livsmedelssäkerheten.

Som församlingsvärd arbetar du bland annat med:

  • Planering, förberedelse och servering vid kyrkkaffe, minnesstunder, dopfester, soppluncher, frukostar med mera
  • Bakning och enklare tillredning av mat
  • Duka och ställa i ordning lokalerna utifrån planerade verksamheter och aktiviteters behov 
  • Inköp
  • Inventarievård, tvätt och skötsel av linneförråd
  • Bokning och uthyrning av församlingens lokaler

Arbetstid
Arbete på dagar, kvällar och helger enligt schema.

Vilka är dina kollegor?
Inom församlingen samarbetar församlingsvärdarna med präster, diakoner, församlingspedagoger, musiker, kyrkvaktmästare och ideella medarbetare. Tillsammans planerar och genomför ni verksamheter och aktiviteter – var och en utifrån sin kompetens och tjänst. Det är mycket externa kontakter både med leverantörer och besökare, församlingsbor osv.

Vem söker vi?
Till tjänsten söker vi dig som tycker om människor, som är serviceinriktad och självgående med god samarbetsförmåga. Du representerar församlingen och är ett viktigt ansikte utåt. Vi kommer därför att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Du bör ha minst gymnasieutbildning och erfarenhet från servicebranschen. Har du arbetat i kyrkan tidigare är det meriterande. Datorvana och körkort är krav.

Individuell lönesättning tillämpas. Tillträde efter överenskommelse. Provanställning kommer att tillämpas.

Vill du veta mer?
Välkommen att ringa kanslichef Martin Sandström, 08-568 957 09.

Ansökan – senast 31 augusti 2023
Din skriftliga ansökan med meritförteckning skickar du till Danderyds församling, danderyd.ansokan@svenskakyrkan.se Vi intervjuar och anställer löpande. Fackliga representanter nås via växeln 08–568 957 00.

Förskollärare och barnskötare till Kyrkans förskola 

Tycker du att det är viktigt att ditt arbete faktiskt gör skillnad? I så fall bör du titta närmare på jobbet som förskollärare i Danderyds församling. Vi söker nu förskollärare och barnskötare till vår välrenommerade förskola med 90 barn på tre enheter. 

Kyrkans förskola i Danderyd består av tre enheter (Djursholm, Stocksund och Enebyberg) med 90 barn som ägs och drivs av Danderyds församling. Familjer köar för att få en plats i verksamheten och vårdnadshavarna uppvisar extremt hög nöjdhet i den senaste brukarenkäten. Det som utmärker verksamheten är den kristna profilen, Reggio Emilia-inspirerade pedagogiken och en välkomnande atmosfär. Det finns en betydelsefull och väl uppbyggd koppling mellan församling och förskola, där du i egenskap av medarbetare utgör en viktig länk. 

Läs om förskolan: svenskakyrkan.se/danderyd/forskolor 

I Danderyds församling arbetar cirka 70 personer inom olika yrken som präster, musiker, kyrkogårdsarbetare, diakoner, administrativ personal med flera. Dessa träffar du bland annat vid personalsamlingar, friskvårdsaktiviteter, kick-off och fester. Dessutom finns det många ideella medarbetare och förtroendevalda som på olika sätt är med och bidrar i gudstjänster och övrig verksamhet för olika åldrar. 

Förskollärare, 75-100 %
Du är legitimerad förskollärare och är väl förtrogen med läroplanen Lpfö 18, genomför aktiviteter enligt läroplanen samt leder arbetet mot förskolans fokusmål. Du uppmuntrar barnens kreativitet och kunskapsbyggande och bidrar till att utveckla verksamheten tillsammans med övrig personal. Det är positivt om du har kunskaper i Reggio Emilia-pedagogik och/eller TAKK.

Vi söker dig som har goda ledaregenskaper och kan leda både barn och kollegor. Du har en utvecklad pedagogisk förmåga och tar stort ansvar i alla processer. Vidare söker vi dig som har en empatisk förmåga och snabbt kan sätta dig in i någon annans perspektiv. Du är lugn och samlad i de olika situationer som kan uppstå och har förmågan att fokusera på rätt saker. Du ser möjligheter framför hinder.

Du uttrycker dig välformulerat och tydligt i både enskilda möten och i grupp samt har god systemvana. För att bidra och trivas bör du dela Svenska kyrkans värdegrund. Sist men inte minst söker vi dig som har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. 

Tjänstens omfattning: 75-100 %

Låter det här som rätt nästa steg för dig? Varmt välkommen med din ansökan! Mejla din ansökan (CV och personligt brev) eller dina frågor till Annelie Geilert, rektor. E-post: annelie.geilert@svenskakyrkan.se  

Barnskötare, 75-100 %
Du har en barnskötarutbildning eller motsvarande utbildning och tidigare erfarenhet av arbete med barn i förskoleålder. Du är väl förtrogen med läroplanen Lpfö 18, genomför aktiviteter enligt läroplanen samt bidrar i arbetet mot förskolans fokusmål. Du uppmuntrar barnens kreativitet och kunskapsbyggande och är med och arbetar för att utveckla verksamheten tillsammans med övrig personal. Det är positivt om du har kunskaper i Reggio Emilia-pedagogik och/eller TAKK.

Du har en utvecklad pedagogisk förmåga och tar stort ansvar i alla processer. Vidare söker vi dig som har en empatisk förmåga och snabbt kan sätta dig in i någon annans perspektiv. Du är lugn och samlad i de olika situationer som kan uppstå och har förmågan att fokusera på rätt saker. 

Du uttrycker dig välformulerat och tydligt i både enskilda möten och i grupp samt har systemvana. För att bidra och trivas bör du dela Svenska kyrkans värdegrund. Sist men inte minst söker vi dig som har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. 

Tjänstens omfattning: 75-100 %

Låter det här som rätt nästa steg för dig? Varmt välkommen med din ansökan! Mejla din ansökan (CV och personligt brev) eller dina frågor till Annelie Geilert, rektor. E-post: annelie.geilert@svenskakyrkan.se  

Vi undanber oss vänligt all försäljning av ytterligare jobbannonser och/eller rekryteringstjänster.