Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Välkommen till Danderyds församling Besöksadress: Angantyrvägen 39, 18254 Djursholm Postadress: BOX 2021, 18202 DANDERYD Telefon: +46(8)56895700 E-post till Välkommen till Danderyds församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Hej Världen!

Det internationella arbetet är en viktig del av Svenska kyrkans identitet. Och det är ett engagemang som tar sig många olika uttryck.

Genom arbetet med hållbar utveckling, mänskliga rättigheter och att delta i samhällsdebatt, ingå i katastrofinsatser, utbildning, mikrolån med mera vill vi arbeta för att göra världen bättre.

Genom medlemskap i ACT-Alliance (Action by Churches Together) ingår Svenska kyrkan i ett samarbete med över 100 organisationer med kyrklig bakgrund vilket gör ACT till en av världens största biståndsorganisationer.

Engagera dig! 
Det finns många sätt att engagera sig och hjälpa. Du kan till exempel stödja Svenska kyrkans internationella arbete genom att bli månadsgivare, arbeta praktiskt som volontär i ett annat land eller med insamling på hemmaplan.

Ge en gåva! 
Danderyds församlings Swish-nummer för insamling till exempelvis vänförsamlingarna Moshi och Vestiena är 1233 112 653. Skriv ändamål i meddelandet.

Minnes- eller hyllningsgåva
E-posta till Danderyds församlings informationslåda.

Kontakta oss
I Danderyds församling finns en Internationell kommitté, som på uppdrag från Kyrkorådet samordnar allt internationellt arbete. Hit hör förutom Svenska kyrkans hjälporganisation, Svenska kyrkan i utlandet (SKUT) och våra vänförsamlingar i Vestiena, Lettland och i Moshi, Tanzania. I kommittén ingår också en integrationsgrupp där en av församlingens diakoner har kontakt med invandrare och flyktingar.  Vi är många aktiva men vill gärna bli fler.
Kontakta Astrid Roos Ydell, 08-753 12 25.