Hej Världen!

Det internationella arbetet är en viktig del av Svenska kyrkans identitet. Och det är ett engagemang som tar sig många olika uttryck.

Genom arbetet med hållbar utveckling, mänskliga rättigheter och att delta i samhällsdebatt, ingå i katastrofinsatser, utbildning, mikrolån med mera vill vi arbeta för att göra världen bättre.

Genom medlemskap i ACT-Alliance (Action by Churches Together) ingår Svenska kyrkan i ett samarbete med över 100 organisationer med kyrklig bakgrund vilket gör ACT till en av världens största biståndsorganisationer.

Engagera dig!
Det finns många sätt att engagera sig och hjälpa. Du kan till exempel stödja Svenska kyrkans internationella arbete genom att bli månadsgivare, arbeta praktiskt som volontär i ett annat land eller med insamling på hemmaplan.
Läs mer på www.svenskakyrkan.se/internationelltarbete

Kontakta oss
Även i Danderyds församling finns ett omfattande internationellt samarbete som drivs av Internationella kommittén, vilken på uppdrag från Kyrkorådet samordnar allt internationellt arbete. Hit hör förutom Svenska kyrkans internationella arbete, Svenska kyrkan i utlandet (SKUT) och våra vänförsamlingar i Vestiena, Lettland och i Moshi, Tanzania.  Vi är många aktiva men vill gärna bli fler.
Kontakta Astrid Roos Ydell, 08-753 12 25

Ge en gåva!
Danderyds församlings Swish-nummer för insamling till exempelvis vänförsamlingarna Moshi och Vestiena är 1233 112 653. Skriv ändamål i meddelandet.

Minnes- eller hyllningsgåva
E-posta till Danderyds församlings informationslåda.