Välkommen till Danderyds församling Besöksadress: Angantyrvägen 39, 18254 Djursholm Postadress: BOX 2021, 18202 DANDERYD Telefon:+46(8)56895700 E-post till Välkommen till Danderyds församling

Halle hjulia - kärleken till det som rullar

Catrine Näsmark ställer ut i Församlingens hus 12/9-20/10. Missa inte hennes fantastiska måleri & collage!

Om utställningen
Catrine är en inbiten hoj- och raggarbilsnörd och använder sina egna
bilar och motorcyklar som moitv. ”Det är gemenskapen med fordonet jag är intresserad av, samhörigheten, att tillhöra något. Det är fint.”
Vernissage: Torsdagen den 12 September kl 17-19
Församlingens Hus, Angantyrv. 39 (vid Danderyds kyrka)
Öppet: måndag-fredag 9.00-16.00.

Om konstnären
Catrine Näsmark är född i Danderyd i Stockholm där hon också har sin ateljé. Hon är en inbiten hoj å raggarbilsnörd och använder sina egna bilar och motorcyklar till sina moitv. ”Vare sig du kör en HD eller en gammal SAAB så finns det med stor sannorlikhet en tillhörande klubb där du kan tillbe din pärla. Det är gemenskapen med fordonet jag är intresserad av. Samhörigheten att tillhöra något. Det är fint.”

Några som har fått sina porträtt målade av Catrine Näsmark är Kung Carl XVI Gustaf och Drottning Silvia, porträtten kan ses i jubileumsrummet på Kungliga Slottet i Stockholm.

Catrine  började studera på konstskolan Basis 1993, fortsatte på Nyckelvikskolan och har en examen som scenograf från Danmarks Designskola.

Målningarna är ofta fulla med detaljer, koder och humor och hon experimenterar gärna med akryl, olja, tapeter, foton, pennor och mosaik. Hennes uttryck har rötterna i pop-konsten och målningarna är ofta stora både till storleken och i känslan.

Leken och kontraster är två av hennes riktlinjer i måleriet.

www.nasmark.nu