En samling av olika resväskor och ryggsäckar.
Foto: Alex Giacomini_ikon

Följ med till Taizé!

Tusentals unga reser varje år till klosterkommuniteten Taizé i Frankrike. Under höstlovet 28/10-4/11 2022 åker vi tillsammans med Lidingö församling. Du som är 17-25 år - välkommen att följa med!

Så vad är Taizé? 

Det är en plats dit tusentals ungdomar vallfärdar varje år för att umgås, gå in i klostergemenskapen och hjälpa till med praktiska uppgifter under några dagar. Som ett riktigt stort läger där vi hjälps åt att skapa det tillsammans. 
Länk https://www.taize.fr/sv 

Hur tar vi oss dit? 

Vi har abonnerat en buss tillsammans med Lidingö församling. Resan tar ca 30 timmar. Vi vet att det låter mycket, men eftersom vi hittar på saker i bussen och gör stopp längs vägen. 

När?

Vi åker på kvällen fredagen 28 oktober och beräknar vara hemma igen på kvällen fredagen den 4 november.

För vem? 

Resan är för dig som är 17-25 år. Enligt Frankrikes regler om inresa i landet behöver du också kunna visa upp ett giltigt pass/EU-id samt ett EU-sjukvårdskort.

Kostnad 

Den största delen av resan står Danderyds församling för, men som deltagare får du betala 2500 kr för att åka med till Frankrike. I avgiften ingår: resa med buss, uppehälle och mat under resan samt under dagarna i Taizé. Du behöver dessutom ha fickpengar och du betalar själv för maten till och från Taizé. 

För den som har behov finns möjlighet att få ekonomiskt stöd. Kontakta då diakon Estelle Wiesel på 08-568 957 29 eller estelle.wiesel@svenskakyrkan.se 

Anmälan 

Sista anmälningsdag är 22 september.

Mejla ditt namn och personnummer till louise.almen@svenskakyrkan.se och märker mejlet med ”Taizé” i ämnesrutan.

Hör gärna av dig om du har några frågor till pedagogerna Louise Almén, 08-568 957 66, louise.almen@svenskakyrkan.se och Maria Gibbs Persson.