Välkommen till Danderyds församling Besöksadress: Angantyrvägen 39, 18254 Djursholm Postadress: BOX 2021, 18202 DANDERYD Telefon:+46(8)56895700 E-post till Välkommen till Danderyds församling

Följ med till Sörmlands museum och Brategården!

Upptäck två intressanta utflyktsmål i Stockholms närhet. Välkommen med på endagsresor med buss.

På sommarens bussresor får du möta både det nya och moderna liksom det historiska med flera hundra år gamla anor. Bussresorna bjuder också pågod mat, gemenskap och samvaro med nya och gamla vänner.

Nya Sörmlands museum, Nyköping
Den 24 november 2018 öppnade Sörmlands museum ett helt nytt museihus! En spännande, kreativ och händelserik mötesplats för alla med mottot Att vidga vyer och väcka engagemang. Här finns plats för utställningar, evenemang, kurser, möten, öppna samlingar och mycket mer.

Vi börjar vårt besök med att äta lunch i museets restaurang, som använder ekologiska och hållbara råvaror från närområdet utifrån säsong. Efter lunchen går vi på guidad visning i museet. Därefter har vi möjlighet att se museet på egen hand och även besöka museibutiken.

Sörmlands museum är tillgängligt för rullstolsburna och besökare med rollator.

Tid: Onsdag 7 augusti
Avfärd: 9.30 Eneby torg, 9.45 Danderyds kyrkas parkering samt 10.00 Myrans Livs, Mörby.
Åter i Danderyd: 17.00
Kostnad: 400 kr.

Brategården – en bergsmansgård
Brategården, som ingår i kulturreservatet Bråfors Bergsmansby, är en välbevarad bergsmansgård nära Fagersta i Västmanland. De tre mangårdsbyggnaderna är från 1790-talet. Sedan 1828 är gården i familjen Brates ägo. Idag präglas gårdens verksamhet av att den sedan 2006 är ett av Sveriges 43 kulturreservat.

Vi möter Margareta och Erik Brate som berättar om gården, då vi också får njuta av festsalens färgrika vägg- och takmålningar. Interiören är känd genom målningen Namnsdag av Fanny Brate (Nationalmuseum).

Under resan stannar vi för en kopp kaffe och före besöket på Brategården äter vi lunch på Lindgården Konferens, som drivs av Västanfors församling. Vi dricker även eftermiddagskaffe på Brategården.

Tid: Onsdag 14 augusti
Åter i Danderyd: 20.00
Kostnad: 500 kr.

Om utflykterna
I priset ingår bussresa (toalett ombord), kaffe, lunch, guidad visning och förfriskning. Vi besöker också äldre miljöer där bekvämligheter som hiss kan saknas.

Anmälan
Välkommen att anmäla dig på 08-568 957 10, måndag-torsdag 9.00 – 12.00 och 13.00 - 15.00. Meddela namn, adress, telefon, eventuellt önskemål om specialkost och var du kliver på bussen. När du har anmält dig skickar vi en faktura som ska betalas före resan. Ingen kontantbetalning.
Anmälan är bindande.