Foto: Eva Bergenheim Holmberg

Eva Bergenheim Holmberg

Långt borta och nära

Titel: Långt borta och nära
Teknik: Fotografi
Pris: 400 kr

Kontakt: Eva Bergenheim Holmberg, 070-640 1961, evabergenheim@gmail.com

2020 har varit ett annorlunda och utmanande år. Vi har inte kunnat träffas, finnas och umgås med nära och kära på det sätt vi sedan länge varit vana vid. Det har ibland varit ensamt och krävande. Nya möjligheter har dock öppnats och kreativiteten har utvecklats.

Bilden symboliserar hur en ensam man tittar ut över havet med ryggen mot vad som tidigare var det vanliga sättet att leva tillsammans. Bilden öppnar för tolkning av hans tankar, känslor och vad han ser i framtiden vid horisonten. Där, såväl långt borta som nära, finns hans nära och kära och nya möjligheter. På bordet står en blomma som återkopplar till vad som brukar finnas hemma på hans trädgårdsbord, och som skapar en förankring i hans och familjens historia.

Fotot är taget på Lyckorna, en ort i södra Bohuslän.

 Född och uppvuxen i Göteborg och i södra Bohuslän. Dit återvänder jag varje år, och där bland Bohusläns klippskrevor har jag mina rötter. Jag är dock också Danderydsbo sedan drygt 25 år tillbaka.

I mitt yrkesverksamma liv har jag alltid verkat med människan i fokus och fått förmånen att besöka världens alla hörn. Kameran är min ständiga följeslagare på resan. Jag strävar efter att tolka och återge människans och naturens berättelser med kamerans öga. Trots mobilkamerans utveckling och kvaliteter finns det inget som konkurrerar ut min systemkamera.

Fotografering och bearbetning är min hobby och också ett av mina största intressen.  Jag drivs av ett genuint engagemang och förmågan att känna in när bilden talar på rätt sätt. Det blir många bilder innan ljus och motiv känns helt rätt.

Jag är amatörfotograf För att lära mig mera om fotografering som bildspråk och för att utvecklas, kommer jag som ett nästa steg gå en kurs i naturfotografering.

 

Vitt bord i förgrunden och bakom står en man som ser ut över ett vattendrag Foto: Eva Bergenheim Holmberg