Svarta händer som sträcker sig mot varandra.
Foto: Lotta Kühlnhorn

Ansvar i Livet

Vems är ansvaret? För demokratin? För mitt liv och tro? För ett hållbart samhälle? I Livet kan du läsa om talman Andreas Norlén som är med och tar ansvar i riksdagen. Du får också möta Kajsa Marsk som är engagerad i "En utsträckt hand" och Nicholas Hepburn som stödjer personer med psykisk ohälsa. Professor Carl-Reinhold Bråkenhielm och prästen Elisabet Munro samtalar om ansvar och fri vilja.

”Ska jag ta hand om min bror” - den frågan är flera tusen år och lika aktuell idag. I det här numret av Livet reflekterar olika personer på olika sätt över vårt gemensamma ansvar. I september är det kyrkoval och i tidningen får du information om det. Du får även veta vad som är på gång i höst - föredrag, pilgrimsvandringar, nysatsningen Tack-o-lov och mycket annat.

Läs Livet om Ansvar.

Livet ges ut av Danderyds församling fyra gånger per år - till alla hushåll i Danderyds kommun och till prenumeranter. Du kan även hämta Livet i kyrkor och församlingslokaler. Varje nummer har ett tema men här hittar du även musikprogram, föredrag, gudstjänster och annat som händer i Danderyds församling. 

I november 2020 vann Livet Publishing-priset i kategorin Medborgartidningar. Juryns fina motivering löd: ”För en prestigelös, rolig och användbar tidning med medryckande omslag.”