Andrum

Bland Mörby centrums många butiker finns en lite udda fågel. Andrum är både en lokal och ett tillstånd.

Ett andrum dit du kan gå för att få en stund av stillhet, kanske tända ett ljus eller bara ta en fika när det är Öppet hus.

Öppet hus
Hämta andan! Fika, samtala, läs en tidning. Titta in en längre eller kortare stund. Det finns också möjlighet att boka ett enskilt samtal. Här finns centrumets andaktsrum.
Tid: Måndagar 13.00-16.00. Onsdagar 13.00-15.00. Fredag 9.00-10.00

Lunchandakt och veckomässa
Lunchandakt – måndag kl. 13.00-13.15.
Veckomässa – onsdag kl. 13.00-13.30.

Kyrkbänken – utanför biblioteket på plan 4
Onsdagar 15.00-16.30. Året runt, kan du träffa präst, diakon eller annan medarbetare från Danderyds församling. Välkommen för en pratstund!

Existentiell hälsa – lär dig lyssna till ditt hjärta
Ett samtal om vad som är viktigt i livet. Vad förundras vi över och vad ger mening. Samtalen förs med utgångspunkt från olika livsåskådningstexter med fokus på kroppen, själen och anden.
Anmälan och information: Elisabeth Stenberg, diakon. 08-568 957 21 eller elisabeth.stenberg@svenskakyrkan.se
Tid: Måndagarna  17.00–18.30

Frukost i gemenskap
Frukostbordet står dukat med smörgås, fil, kaffe/te. Att äta frukost tillsammans med andra smakar extra gott. Frukosten är kostnadsfri.
Tid: Fredagar 9.00-10.00.

Anhörigcafé
Öppet café för anhörigvårdare. Ett samarbete mellan Danderyds kommuns anhörigstöd, Danderyds församling och Röda korset.
Tid: Första fredagen i månaden kl. 13.00.

Enskilda samtal
Danderyds församlings diakoner och präster erbjuder samtal då du har möjlighet att vända och vrida på tankar och funderingar. Det kan vara ett sätt att få insikt och förståelse och komma vidare i livet. Samtalen bokas via församlingens växel, 08-568 957 00.
Präster och diakoner har tystnadsplikt och skriver inga journaler.

Aktiviteter för de minsta
Babyrytmik, barnrytmik och musiklekis. Vi finns på plan 5 i Mörby centrum