Välkommen till Danderyds församling Besöksadress: Angantyrvägen 39, 18254 Djursholm Postadress: BOX 2021, 18202 DANDERYD Telefon:+46(8)56895700 E-post till Välkommen till Danderyds församling

Afternoon tea

En mötesplats med underhållande program, intressanta föredrag och en möjlighet att möta nya vänner.

Afternoon tea är en mötesplats som bjuder på ett omväxlande program med  musik, konst- och kulturföredrag och viquiz. Dessutom är det andakt och servering. Program för hösten 2019 (pdf).

Kyrktaxi gäller till afternoon tea. Biljetter (20 kr/biljett) säljs i Andrum, Församlingens Hus och av diakonerna. Resan bokar du på Taxi Stockholm, 08-15 00 00.

Tid/plats: Onsdagar kl. 14.00-15.30 i Kevinge Värdshus,
Edsviksv. 1A, Danderyd. Inträde: 50 kr (inkl. förtäring)
Kontakt: Kristina Stedman, diakon, 08-568 957 21

Humoristiskt viskåseri - 2 oktober
Trubaduren Anders Tallbo kåserar om det gamla Stockholm och spelar kända visor av bland annat Anders Börje, Evert Taube, Cornelis, Ruben Nilsson och Ferlin – en stund där både humor och allvar får plats.

Medeltida ryska ikoner - 9 oktober
De äldsta ryska ikonerna dateras till 1100-talet. Lika lite som man får ändra i Bibeln, så får man inte heller ändra de heliga figurerna. Kerstin Törngren,
konstnär, berättar om ikonerna, deras betydelse och sammanhang.

Den geniale Povel Ramel knäppte upp Sverige - 16 oktober 14.00-16.00
Författarna Staffan Schöier och Stefan Wermelin tar oss med på en upptäcktsresa genom den oförglömliga revyartisten, komikern och kompositören Povel Ramels fantastiska liv – en tillbakablick i bild med många, kända och älskade ljudklipp.
OBS! Programmet är förlängt och pågår till 16.00.

Visquiz med Eva och Anton - 23 oktober
Ett teatralt visprogram där publiken deltar genom att svara på lätta, humoristiska korsordsfrågor. Eva Bäckman är skådespelerska och sonen Anton Bäckman kompar på piano.

Stickprov ur Myggans nöjeslexikon - 6 november
Teaterforskaren Jan Ericstam bjuder på underhållningshistoria ur ”Myggans nöjeslexikon”, denna gång med utgångspunkt från bokstäverna J, K och M
där han bland annat hittar Al Jolson, Herbert von Karajan, Emmerich Kalman, Karl Gerhard och Max Hansen. Anna Strååt kompar på piano.

Från regntunga skyar till over the rainbow - 13 november
Ett magiskt program där en rad musikaliska pärlor från regnets förtrollade värld tar plats på scen. Sopranen Angela Wannbäck och pianisten Jan-Erik Sandvik tar oss med på en hisnande höstresa med nummer ur La Boheme, Gianni Schicchi, Les Miserables, Phantom of the opera, Mary Poppins, Titanic, Swing it magistern, Singing in the rain och Trollkarlen från Oz.

En musikalisk monolog om kända psalmer - 20 november
Blott en dag. Tryggare kan ingen vara. En liten stund med Jesus. Många av våra mest kända psalmer är signerade Lina Sandell-Berg. Men vem var hon? Dramatikern och teaterpedagogen Emy Stahl gestaltar Lina i en berättelse om kärlek, förtröstan och hårt arbete mitt i 1800-talets spirande väckelserörelse. Vi får också sjunga med i flera av de älskade sångerna.