Kontakt

Svenska kyrkan på Costa Del Sol Besöks- och postadress: Clemente Diaz 4, Portal E 102, Edf. Tres Coronas, Avda Alc, ES-29640 Fuengirola Telefon: +34(952)465887 E-post till Svenska kyrkan på Costa Del Sol

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Inför er vigsel

Nedan får ni mer information både om formalia, innehåll och praktiska detaljer.

Vilka papper behöver ni ha med er?

Vigselringar
Bild: PROslgckgc

Vigseln hos oss sker enligt svensk lag, vilket innebär att det krävs en svensk hindersprövning. Den utfärdas av lokala skattekontoret där ni bor. Från er hemförsamling skall ni ha med er Vigselblanketter.

För att vigas i Spanien enligt svensk lag måste båda parter vara svenska medborgare.
Är bara en av er svensk medborgare kan vi istället för vigsel hålla en Välsignelse över borgerligt ingånget äktenskap.

Vad kostar en vigsel/välsignelseakt?
Svenska kyrkan församlingar utomlands är till största delen självförsörjande och får bara i liten utsträckning del av kyrkoavgiftsmedel från Sverige. Därför tar vi ut avgifter för vigslar/välsignelser här.
En vigsel/välsignelse i vår kyrka i Fuengirola kostar € 470.
Önskar ni musik av kyrkans kantor kostar detta € 50.

Vigsel på en annan plats än kyrklokalen?
Vi förättar vigslar längst hela kusten. Ösnkar ni viga er utanför Fuengirola tillkommer, utöver € 470, även ersättning för resekostnader € 3 per mil. I detta pris ingår inte hyra av kyrka eller kapell. Bokningar av andra kyrkor eller kapell görs av brudparet själva.

För den som varit betalande medlem i vår lokala kyrkförening de senaste två åren samt för barn till sådan medlem ges 100 € rabatt.

För frågor och bokning: fuengirola@svenskakyrkan.se

Betalning av vigseln sker till vår bank eller direkt till prästen på plats.
Om ni betalar via banken behöver ni fylla i datumet för giftemålet samt era namn.

Kontonummer: 0128 0796 1401 0230 5565
IBAN: ES78 0128 0796 1401 0230 5565