Nya Kyrkan- Senaste nytt

Här kommer info löpande att finnas om ombyggnaden av "Nya Kyrkan"

2021-11-12

Äntligen är nu allting klart så att vi kan komma igång med vårt ombyggnadsprojekt. I tisdags var vi samlade i ”nya kyrkan” till en informationskväll där vi kunde berätta om att vi nu fått klartecken ifrån SKUT om att ombyggnadsbudgeten ställs till vårt förfogande och att utformning, byggnadskostnad mm är avklarade. Här på hemsidan finns bilder som visar hur kyrkan kommer att se ut efter ombyggnaden.

Vi är medvetna om att det passerat väldigt lång tid sedan vi påbörjade planeringen av ombyggnaden. Beroende på många problem under vägen har vi efter många diskussioner, undersökningar och funderingar blivit klara med alla delar i projektet. Det är såväl tekniska som ekonomiska frågor som varit stora utmaningar. Vi är glada att vi nu kommit i ”mål” med allt detta.

Tidplanen ser ut så här. Vi stänger fastigheten i december och räknar med byggstart i mitten av januari. Under tiden december-januari måste vi i församlingen se till att lokalen töms helt och hållet. Byggnadsföretaget bedömer att byggtiden är 8 - 9 månader, vilket gör att vi planerar invigning av vår nya kyrka i oktober Vi är förhoppningsfulla och tror att vi kommer att få en fin kyrka.