Ruotsinsuomalainen seurakuntatoiminta / Sverigefinska församlingsverksamheten

Ruotsin kirkko toimii myös suomeksi. Göteborgissa toiminnan keskuspaikka sijaitsee Oscar Fredrikin seurakunnassa. / Svenska kyrkans sverigefinska verksamhet i Göteborg ligger huvudsakligen i Oscar Fredriks församling.

Tämän sivun alaosasta pääset Facebookiimme, josta näet ajankohtaista tietoa. Instagram: @ruotsinkirkkogbg.

Längre ner hittar du vår Facebooksida där du finner aktuell information.
Instagram: @ruotsinkirkkogbg

_______________________________________________________________________

Älkää olko mistään huolissanne, vaan saattakaa aina se, mitä tarvitsette, rukoillen, anoen ja kiittäen Jumalan tietoon. Silloin Jumalan rauha, joka ylittää kaiken ymmärryksen, varjelee teidän sydämenne ja ajatuksenne, niin että pysytte Kristuksessa Jeesuksessa. (Fil. 4:6-7)

TÄRKEÄ TIEDOTE KORONAVIRUKSEN JOHDOSTA

Satu Rekola 02.04.2020.

SUOMENKIELISISTÄ JUMALANPALVELUKSISTA

”Jumalani, sinuun minä turvaudun, sinä olet kallio, olet kilpeni, sinulta saan avun ja suojan.” (Ps. 18:2).

Epävarmuus ja turvattomuuden tunne kasvaa meissä, pienissä ihmisissä, kun koronavirus leviää yhä laajemmalle yhteiskunnassa.

Kansanterveysvirasto on 1. 4. 2020 kehottanut Ruotsin väestöä välttämään kaikenlaisia kokoontumisia. Tämä koskee myös kirkoissa tapahtuvaa toimintaa. Pitkän harkinnan jälkeen olemme sen tähden tehneet pastoraatissamme päätöksen olla järjestämättä suomenkielisiä jumalanpalveluksia Göteborgissa sunnuntaista 5. 4. alkaen. Päätös on voimassa toistaiseksi, kunnes toisin ilmoitetaan.

Monissa seurakunnissa ovat kirkot silti avoinna tiettyinä aikoina. Niissä voi käydä hiljentymässä ja kenties vaihtamassa muutaman sanan papin tai diakonin kanssa. Tällöin on hyvä pitää vaadittu etäisyys lähimmäisiin ja noudattaa muita varotoimenpiteitä.

Joten: suomenkielisiä jumalanpalveluksia ei järjestetä Göteborgissa 5. 4. alkaen.

Sen sijaan olet tervetullut seuraamaan Facebookilla viikottaisia videohartauksiamme.

Kehotan myös yhtymään sunnuntaisin klo 11 rukoukseen itsemme, toistemme ja koko maailman puolesta. Siten olemme todella yhdessä koolla Pyhän Hengen avulla, vaikka emme näekään toisiamme. Voit rukoilla Isä meidän –rukouksen ääneen. Rukous voi myös olla kynttilä, jonka sytytät hartain mielin.

Myrskyyn joutuneille opetuslapsilleen Jeesus sanoi: "Minä tässä olen, älkää pelätkö." (Joh. 6:20). He rauhoittuivat, ja myrsky laantui. Sama pätee meihin koronamyrskyn keskellä. Herra ei unohda meitä, ei hetkeksikään, hän antaa rauhan, hän kulkee kanssamme.

”Joka aamu on armo uus,
miksi huolta siis kantaa!
Varjot väistyy ja vajavuus,
Jeesus voimansa antaa.
Kiitos Herran, hän auttaa tiellä,
meidän kanssamme nyt ja aina on,
täällä suo Isän suosion,
rauhan luonansa siellä.” (Virsi 722:1)

Palveleva Puhelin

Jos tunnet olosi rauhattomaksi, voit soittaa suomeksi Ruotsin kirkon Palvelevaan Puhelimeen numeroon 020-26 25 00 joka ilta klo 21-24. Siellä saat keskustella nimettömän päivystäjän kanssa, jolla on vaitiolovelvollisuus. Sinäkin saat olla nimetön.

Yhteinen rukous

Jollet rohkene tai voi osallistua toimintaamme, niin osallistuthan kanssamme yhteiseen rukoukseen meidän kaikkien ja koko maailman puolesta. Rukouksessa on voimaa.

Rukoilemme:

Armon ja rohkeuden Jumala,

me rukoilemme apuasi

koronaviruksen levitessä maailmassa ja meidän läheisyydessämme.

Käännymme puoleesi pelon ja epävarmuuden takia.

Tuomme eteesi rakkaamme

ja koko maailman ihmiset.

Armahda meitä, anna rohkeutta,

lyhennä pandemian kesto ja vahvuus.

Pyhä, laupias ja parantava Jumala,

me rukoilemme niiden puolesta,

joilta puuttuu tarvittava suoja sairauksia vastaan

terveydentilansa tai elämäntilanteensa vuoksi.

Käännymme puoleesi sairastuneiden puolesta.

Kuule hädässä olevien rukoukset.

Lääkitse ja paranna,

anna uskoa ja toivoa.

Rakkauden ja järjestyksen Jumala,

me rukoilemme niiden puolesta,

joiden ammattitaito on tarpeen

tänään ja tulevina päivinä.

Anna heille taitoa sekä voimaa välittää

inhimillistä läheisyyttä ja huolenpitoa.

Auta myös meitä pitämään huolta toisistamme.

Anna viisautta ja sydämen lämpöä.

Turvan, luottamuksen ja rauhan Jumala,

Sinä tunnet surumme ja tuskamme.

Auta meitä luottamaan siihen,

että sinä olet kanssamme vaikeinakin hetkinä.

Anna meidän tuntea sinun läheisyytesi ja hoivasi.

Johdata ja siunaa meitä.

Sinun käsiisi me jätämme itsemme, toisemme

ja koko maailman.

Kuule meitä Jeesuksen Kristuksen nimessä.

Aamen.

Koska Merimieskirkossa sijaitseviin
tiloihimme on tullut vesivahinko,
siirrämme toimintamme maanantaista

Finska Rummet, Merimieskirkko

Koska Merimieskirkossa sijaitseviin tiloihimme on tullut vesivahinko, siirrämme toimintamme maanantaista 2.3. alkaen muihin tiloihin. 2.3 lähtien olemme pääosin Oscar Fredrikin seurakuntakodilla ja Högsbon kirkossa. Oscar Fredrikin kirkko aukeaa taas 31.5 jonka jälkeen vietämme jumalanpalvelusta myös siellä.

På grund av vattenskada flyttar vår verksamhet från Finska Rummet, Sjömanskyrkan. Framöver kommer verksamheten hållas främst i Oscar Fredriks församlingshem samt i Högsbo kyrka. Den 31/5 öppnas Oscar Fredriks kyrka efter renoveringen, varpå vi firar gudstjänst även där.

Finska Rummet, Sjömanskyrkan