Kontakt

Oscar Fredriks församling Besöksadress: Oscar Fredriks Kyrkogata 1 A, 41317 GÖTEBORG Postadress: Carl Johans Kyrkoplan 1, 41455 Göteborg Telefon:+46(31)7319250 E-post till Oscar Fredriks församling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Oscarföreläsningar

Föredrag med spännande forskare och samtal. Ett steg längre.

Verksamheten har uppehåll för tillfället.

Oscarsföreläsningarna

En till två gånger per år bjuds du in till föreläsningskväll med insatt och relevant talare, eftersnack, mingel och mycket annat.

PLATS: Oscar Fredriks församlingshem

TID: Drop-in på mingel en stund innan föreläsningen drar igång (19.00)

Kvällen startar med ett mingel. Därefter går vi in i stora salen där föreläsaren pratar om kvällens ämne - kan skifta i längd på föreläsningarna.

EFTERSNACK

Tänkte du på något speciellt under föreläsningen eller kring ämnet? Passa på att ställa frågor under efternsacket där föreläsaren och Pontus Nilsen, präst, samtalar en stund kring ämnet. Öppet för alla frågor - stora som små!

Ingen kostnad eller anmälan

Pontus Nilsen

Tidigare föreläsningar

Kvarkar, Star Wars & framtidens andlighet, 17 oktober

Fysik, mystik och det som allra djupast berör oss. Hur kommer det se ut i framtiden? Hur kommer kyrka, religioner, forskning och våra samhällen se ut? Vad kommer vara viktigt? Vad behöver vi ändra på?

Håkan Snellman

Teoretisk elementarpartikelfysiker och professor emeritus vid KTH, Stockholm. Hans huvudsakliga forskningsområden har varit matematisk fysik, partikelfysik och astropartikelfysik. Han har också intresserat sig för den naturvetenskapliga kunskapsprocessen, för fysikens historia samt för människans andliga utvecklingsmöjligheter.

KG Hammar

Professor emeritus från Lunds universitet,  ärkebiskop emeritus i Svenska kyrkan och författare till bland annat nu senast "Släpp fången loss" - om Gud och andlighet i framtiden.

Naturens läkande kraft

Vad gör natur och miljö med vår stress? Kan man bli glad av en garderobsblomma i fönstret? Har uppmaningen "gå ut och gå lite" faktiskt vetenskaplig grund?

Eva Sahlin

Forskare vid Institutet för stressmedicin, Västra Götalandsregionen.

Evolutionsupptäckten

Hur förändras synen på Gud, tro och livet? Hur ser det ut i dag? Vad betyder evolutionsupptäcken - i allmänhet? Vad tänker du kring det?

Hans Liljenström

Författare och professor i biofysik vid SLU i Uppsala.

Att vara, eller icke vara vis

Kan man bli mer vis när allt förändras allt eftersom? Hur blir man mer vis? Vad är visdom?

Stefan Einhorn

Författare, läkare och professor i molekylär onkologi vid Karolinska Institutet i Stockholm.