Meny

Stängd tills vidare - Frivilligcentralen Oscar

Här kan du bredda ditt kontaktnät och vara med på dina villkor, när det passar dig.

Stängd tills vidare - Mötesplats på Linnégatan

Frivilligcentralen Oscar är i första hand en mötesplats, dit vem som helst kan komma in för att träffa nya människor, gamla bekanta och ”bara vara”. Lokalerna står till förfogande för den som vill starta och leda en intressegrupp, och här finns gott om kreativa grupper redan: konst i alla dess former, yoga, avslappning, stickning, promenader, snickeri, litteratur och samtalsgrupper. 

Oscar bedriver ett brett folkhälsoarbete som utgår från deltagarnas engagemang. Du medverkar till att skapa glädje, gemenskap och trygghet. Här kan du på egna villkor hitta meningsfull sysselsättning, samhörighet och sammanhang. Ett kreativt och samtidigt kravlöst ställe.

Intressegrupper 

Nya grupper skapas allt eftersom deltagare kommer på en ny idé eller vill testa något nytt. Det är deltagarna själva som är verksamhetens resurs och motor. Du kan komma till lokalen full av energi och verksamhetslust, eller så kan du komma för att ta en kopp kaffe och bara vara.

Det finns alltid en plats för dig på Frivilligcentralens mjuka soffa eller mitt upp i ruljangsen!

Observera att det inte finns utbildad personal när det gäller psykisk ohälsa, och nästan alla grupper sköts av frivilliga och oavlönade personer.

Besöksadress: Linnégatan 21 (samma hus som Hagabion, på höger sida i bottenplan)

Telefon: 031-12 35 35

E-post: frivilligcentralenoscar@svenskakyrkan.se

Närmaste spårvagns-/busshållplats: Prinsgatan

Stängt tills vidare - Terminens schema

Vill du ha ett aktuellt schema på verksamheten eller veta vad som händer just denna vecka? Kom in, anmäl dig till nyhetsbrevet eller kolla in facebookgruppen!

Frivilligcentralen är en del av Oscar Fredriks församling, men har en uttalad roll som autonom, politiskt och religiöst obunden. 

Johannan  Norrman

Johannan Norrman

Oscar Fredriks församling

Samordnare för Frivilligcentralen Oscar