Kontakt

Oscar Fredriks församling Besöksadress: Oscar Fredriks Kyrkogata 1 A, 41317 GÖTEBORG Postadress: Carl Johans Kyrkoplan 1, 41455 Göteborg Telefon:+46(31)7319250 E-post till Oscar Fredriks församling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Frivilligcentralen Oscar

En plats där du kan hitta en meningsfull sysselsättning, samhörighet och ett öppet sammanhang. Här finns något för de flesta; konst i alla dess former, yoga, avslappning, stickning, promenader, snickeri, litteratur och samtalsgrupper. Frivilligcentralen är en plats för möjligheter, öppenhet och kreativitet.

Frivilligcentralen Oscar är till för dig som vill lära dig något nytt eller hjälpa till i en kreativ miljö och gemenskap. Du får möjlighet att bredda ditt kontaktnät och vara med på dina villkor, när du vill.

Oscar bedriver ett brett folkhälsoarbete som utgår från deltagarnas engagemang. Du medverkar till att skapa glädje, gemenskap och trygghet. Här kan du på egna villkor hitta meningsfull sysselsättning, samhörighet och sammanhang. Ett kreativt och samtidigt kravlöst ställe.

Intressegrupper

Nya grupper skapas allt eftersom deltagare kommer på en ny idé eller vill testa något nytt. Det är deltagarna själva som är verksamhetens resurs och motor. Du kan komma till lokalen full av energi och verksamhetslust, eller så kan du komma för att ta en kopp kaffe och bara vara.

Det finns alltid en plats för dig på frivilligcentralens mjuka soffa eller mitt upp i ruljangsen!

Förslag på aktiviteter:

• Skrivargrupp
  • Canasta
  • Sångcoachning
  • Piano
  • Spanska
  • Utflykter
  • Tankesmedja
  • Yoga
  • Teater
  • Öppen scen
  • Promenader
  • Kreativ grupp
  • Filmklubb
  • Mellan dikt och verklighet
  • Våga uppträda
  • Amigurumi (sticka japanskt)
  • Inte jag-någon annan (rollspelslek)
  • Kaffe med prästen
  • Alla kan dansa

Observera att det inte finns utbildad personal när det gäller psykisk ohälsa, och nästan alla grupper sköts av frivilliga och oavlönade personer.

Besöksadress: Linnégatan 21 (samma hus som Hagabion, på höger sida i bottenplan)

E-post: frivilligcentralenoscar@svenskakyrkan.se

Närmaste spårvagns-/busshållplats: Prinsgatan

Vill du ha ett aktuellt schema på verksamheten eller veta vad som händer just denna vecka? Kontakta Anders, anmäl dig till nyhetsbrevet eller kolla in facebookgruppen.

Anders  Lundmark

Anders Lundmark