Målning i nyromantisk stil som föreställer den sista måltiden.
Foto: Stanley Spencer

Bibeln i konsten

En samtalsgrupp som utforskar bibelberättelser och kyrkans historia, genom konsthistoriens bilder.

Rekommendationer under Covid-19

Oavsett verksamhet följer vi regeringens och Folkhälsomyndighetens regler och rekommendationer som gäller för att begränsa smittspridningen av Covid-19. Håll avstånd och stanna hemma om du inte känner dig frisk.

För aktuella verksamheter se kalendern. Hör gärna av dig till vår reception om du har några frågor.

Konst genom tiderna

Kan vi ana en underliggande teologi i konsten? Eller upptäcka återkommande symbolik? Samtalsgrupp kring konst genom tiderna. I konsten hittas referenser från Bibelns berättelser och personer, och blir i sin tur en fördjupning i Bibeln och kyrkans historia.

varannan onsdag (ojämna veckor), kl. 18

Oscar Fredriks församlingshem

Onsdag 15 september drar vi igång Bibeln i konsten igen! Vi träffas på onsdagar ojämna veckor i Oscar Fredriks församlingshem. Drop-in med kaffe från kl. 17.30. Gruppen är öppen, så du är välkommen när du vill och kan. Men anmäl gärna ditt intresse till Tove, så att vi vet hur många som kommer.

Senare under terminen kommer vi eventuellt att starta en digital grupp. Hör av dig om du vill vara med!

Anmälan och frågor

Om du vill vara med mailar du en intresseanmälan till Tove Tronsplass Pettersson. Hör gärna av dig om du har några frågor!

Tove Tronsplass Pettersson