Målning i nyromantisk stil som föreställer den sista måltiden.
Foto: Stanley Spencer

Bibeln i konsten

En samtalsgrupp som utforskar bibelberättelser och kyrkans historia, genom konsthistoriens bilder.

Begränsat antal deltagare för offentliga sammankomster

Kyrkorna tar emot ett begränsat antal besökare. I alla kyrkor finns angivna sittplatser, så att alla ska kunna hålla smittsäkert avstånd. Vid musikgudstjänster och konserter behövs vaccinationsbevis. Kom bara om du är helt frisk!

Läs mer om aktuella restriktioner i kyrkan

Terminsstart 16 februari

På grund av den ökade smittspridningen i samhället skjuter vi på terminsstarten av Bibeln i konsten. Vår förhoppning är att kunna dra igång igen den 16 februari. Tills dess ber vi er att ha tålamod och ta hand om varandra.

Konst genom tiderna

Kan vi ana en underliggande teologi i konsten? Eller upptäcka återkommande symbolik? Samtalsgrupp kring konst genom tiderna. I konsten hittas referenser från Bibelns berättelser och personer, och blir i sin tur en fördjupning i Bibeln och kyrkans historia.

varannan onsdag (udda veckor), kl. 18

Oscar Fredriks församlingshem

Vi träffas på onsdagar udda veckor i Oscar Fredriks församlingshem. Drop-in med kaffe från kl. 17.30. Gruppen är öppen, så du är välkommen när du vill och kan. Men anmäl gärna ditt intresse till Tove, så att vi vet hur många som kommer.

Anmälan och frågor

Om du vill vara med mailar du en intresseanmälan till Tove Tronsplass Pettersson. Hör gärna av dig om du har några frågor!