Oljemålning som föreställer en grupp kvinnor som vaknar. De gäspar och sträcker på sig.
Foto: Stanley Spencer (1945)

Bibeln i konsten

Samtalsgrupp som utforskar bibelberättelser och kyrkans historia, genom konsthistoriens bilder.

Konst genom tiderna

Kan vi ana en underliggande teologi i konsten? Eller upptäcka återkommande symbolik? Samtalsgrupp kring konst genom tiderna. I konsten hittas referenser från Bibelns berättelser och personer, och blir i sin tur en fördjupning i Bibeln och kyrkans historia.

Det blir en salig blandning av konsthistoria, bibelberättelser och kyrkhistoria. Varje vecka utgår vi från ett tema och samtalar utifrån olika konstverk. Båda grupperna är öppna, du deltar de gånger du kan och vill.

Fysisk grupp

Onsdagar (jämna veckor), kl. 18 i Oscar Fredriks församlingshem.

Drop-in med kaffe från kl. 17.30. Du behöver inte anmäla dig, utan kommer de onsdagar du kan och vill.

Terminsstart onsdag 25 januari.

Digital grupp

Tisdagar (udda veckor), kl. 19, digitalt via Zoom.

Gruppen är digital och du anmäler dig via e-post till Tove och får då en länk inför varje tillfälle. Hör gärna av dig innan om du behöver hjälp med att vara med digitalt.

Terminsstart tisdag 31 januari.

Kalender för Bibeln i konsten

Klicka för att se kommande tillfällen för Bibeln i konsten.

Påsken i konsten på YouTube

Lyssna på när Jan och Tove diskuterar konst som rör påskens berättelse. En serie i sju delar från intåget i Jerusalem till uppståndelsens mysterium.

Anmälan och frågor

Om du vill vara med mailar du en intresseanmälan till Tove Tronsplass Pettersson. Hör gärna av dig om du har några frågor!

Solen skiner genom bladverket på ett träd.

Temalördag

Två lördagar per termin samlas vi för en dag av kreativitet, andlighet, inspiration och gemenskap.

Existentiell samtalsgrupp

Ibland kan vi behöva dela tankar och frågor om livet med andra. Välkommen till en samtalsgrupp där vi delar tankar om livets stora frågor.