Nya restriktioner från den 1 december

Den 1 december införs möjligheten att använda vaccinationsbevis för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus med över 100 personer.

Sidan uppdateras löpande. Senast uppdaterad: 2 december 2021.

Inget vaccinationsbevis för gudstjänster

Du behöver inte visa vaccinationsbevis för att besöka gudstjänst, dop, vigsel och begravning. För att undvika trängsel och kunna följa smittskyddsregler kan vi behöva begränsa antalet besökare.

Vaccinationsbevis för konserter

Under advent och jul kommer mycket folk till kyrkorna för att fira gudstjänst och gå på konserter. Från den 1 december kommer du att behöva visa ditt vaccinationsbevis  och legitimation för att kunna besöka konserter i Oscar Fredriks, Masthuggs och Högsbo församlingar. Du kan visa vaccinationsbeviset digitalt på din mobiltelefon eller ha det utskrivet på papper. Kom gärna i god, då det kommer ta lite extra tid att släppa in alla.

Carl Johans församling begränsar i stället antalet besökare i sina kyrkor (Carl Johans kyrka, S:ta Birgittas kapell och Kungsladugårds kyrka) till 100 personer. Därför behöver vaccinationsbevis inte uppvisas. Undantag kan göras vid externa konserter.

Läs mer på Folkhälsomyndighetens hemsida

Hämta vaccinationsbevis digitalt

Om du är fullvaccinerad kan du ladda ner ditt vaccinationsbevis. Det krävs att du har e-legitimation/Bankid för att logga in. Du kan sedan spara beviset på mobiltelefonen och/eller skriva ut det på papper.

Beställ vaccinationbevis med brev

Om du är fullvaccinerad men saknar BankId kan du beställa ditt vaccinationsbevis genom att fylla i en blankett och skicka med brev. Beställ i god tid, det kan ta ett tag innan du får beviset.  Skriv ut blanketten från E-hälsomyndighetens hemsida. Har du ingen skrivare så kom till kyrkan så hjälper vi dig.

Under 18 år eller ovaccinerad av medicinska skäl

Du som av medicinska skäl inte kan vaccinera dig behöver visa upp ett intyg från hälso- och sjukvården som styrker detta. Du som är under 18 år behöver i dagsläget inte visa vaccinationsbevis.