Carl Johans pastorat söker receptionist

Till den gemensamma receptionen söker pastoratet en serviceinriktad person med sinne för både detaljer och struktur.

Reception, 75% tillsvidareanställning

Tillträde: snarast

Arbetsuppgifter

Att arbeta i receptionen innebär att du är i kontakt med många människor som av olika anledningar hör av sig till Svenska kyrkan. Receptionisterna stödjer också församlingarna och medarbetarna i administrativa uppgifter. I tjänsten du söker ingår daglig bemanning av vår reception och telefon, måndag–fredag, under receptionstider. Bokningsförfrågningar, administration och utskick, beställningar samt kyrkobokföring är dina ansvarsområden. Du får två kollegor med liknande arbetsuppgifter.

Kvalifikationer

För att vara aktuell för tjänsten vill vi gärna att du har arbetat med liknande uppgifter i en församling i Svenska kyrkan.  Att ge besökare och personal god service bör vara enkelt för dig, och vi tror att arbetet blir roligt om du delar pastoratets engagemang i omställning och miljöfrågor, ideellt medarbetarskap och diakonala insatser.  Bra om du har ett sinne för detaljer och struktur. Du bör ha intresse för och kunskap om ett antal i Svenska kyrkan vanliga databaserade program som till exempel Aveny, K-bok, Kyrksam, Flex HRM.

Om du även har kompetens inom IT finns möjligheten att utöka tjänsten med 25%. Du får då också ansvar för pastoratets datasystem samt inköp och installationer av datorer, telefoni och annan media.

Organisationen

Carl Johans pastorat består av fyra församlingar, Carl Johan, Högsbo, Masthugg och Oscar Fredrik. I pastoratet finns sju kyrkor med flera församlingshem. Pastoratet har också en församlingsgård på Styrsö.

Pastoratet har 85 anställda, förutom traditionell församlingsverksamhet finns inom pastoratet också sverigefinsk och teckenspråkig verksamhet samt sjukhuskyrka vid Högsbo sjukhus. Receptionen finns i Oscar Fredriks församlingshem, invid Oscar Fredriks kyrka.

För ytterligare information ring gärna Anders Leitzinger, kyrkoherde 070 646 22 99 eller Marika Palmdahl, församlingsherde 070 688 83 26.

Facklig representant Carina Widell, Vision 0705 146056

Sista ansökningsdag

19 april 2020. E-posta din ansökan till Carl Johans pastorat

Intervjuer sker löpande.

Tillträdesdag

Snarast enligt överenskommelse

Marika  Palmdahl

Marika Palmdahl

Masthuggs församling

Församlingsherde, Präst

Mer om Marika Palmdahl

Arbetsledande präst i Masthuggs församling. Har även samordnings- och tillsynsansvar för all verksamhet i församlingen.

Anders Leitzinger

Kyrkoherde Carl Johans pastorat