Foto: Ronald Eek

Drop in-vigsel på nyårsafton!

På nyårsafton står präster, musiker och kyrka redo för er som vill gifta er! Ingen planering, bara kärlek (och giltig hindersprövning).

Anpassningar för att undvika smittspridning

Vaccinationsbevis kommer inte att krävas vid Drop in-vigslarna på nyårsafton. Det betyder att trängsel måste undvikas. Vi ber er därför att reducera antalet vittnen och gäster till ett litet antal personer. Tänk på att hålla avstånd till andra sällskap i kyrkan och kom bara om ni är symptomfria.

Om restriktionerna förändras kommer det att betyda att vi anpassar oss efter det och planera dagen på ett annat sätt. Vi klarade det förra året och kommer att göra det i år också. Håll er uppdaterade på den information som läggs upp här på hemsidan.

Senast uppdaterad 2021-12-15.

Spontan tradition

Nyårsafton närmar sig, och det betyder drop in-vigsel i Masthuggskyrkan! Att gifta sig på årets sista dag hos oss i kyrkan på toppen har blivit populärt, och genom åren har många par nervöst och förväntansfullt väntat på sin tur. Vi ser fram emot en dag utöver det vanliga med värme, spänning och kärlek i luften!

Vi står för präst, musiker och kyrka. Och bubbel! 
Hela dagen är kostnadsfri, för Svenska kyrkans medlemmar.

Efter vigseln kan ni ta bilder utanför kyrkan, med utsikten över hela Göteborg som fond.

...jag vill älska dig, dela glädje och sorg med dig och vara dig trogen tills döden skiljer oss åt...

31 december 2021, kl. 11–16

Masthuggskyrkan

Kom i god tid! 

Giltig hindersprövning

Ni behöver ta med giltig legitimation och giltig hindersprövning från Skatteverket i Sverige. Minst en av er behöver vara medlem i Svenska kyrkan.

Bli medlem i Svenska kyrkan.

Nyfiken på hur det går till rent praktiskt?

Läs mer om Drop-in vigsel.