Foto: wikimedia

Nyhet! Stadsnära vandringar

Följ med på en halvdags vandring, lite kortare och lite närmare.

Halvdagsvandringar

Många har efterfrågat vandringar på vardagar, lite kortare och mindre att bära. I vår testar vi! Vandringarna kommer att vara i Göteborgs gröna områden, exempelvis i Änggårdsbergen, Slottsskogen eller Hisingsparken. Den sista vandringen i juni är redan satt till Styrsö, de övriga bestäms när datumet närmar sig.

Första onsdagen i månaden, kl. 13–16

1 februari, 1 mars, 5 april och 3 maj. 21 juni: Styrsö.

Anmäl dig senast måndagen samma vecka.

Rastplats för pilgrimer

En person har slagit sig ner vid rastplatsen för att läsa.
Rasplatsen i Masthuggkyrkan är för dig som vill be en bön, inspireras av andras vandringar eller bara vila fötterna en stund.

I Masthuggskyrkan finns en plats för pilgrimsvandrare, men rum för både meditation och inspiration. Slå dig ner för att bläddra i pilgrimslitteratur, eller låna hem om du vill.

Pilgrimscentrum i Göteborg är en del av Masthuggs församling. Här samlas vandrare från hela Göteborg i gemensamma vandringar, inspirationsföredrag och olika sorters retreater eller kurser.

Några personer sitter på kanten på Järntorgets fontän.

Lunchvandring

En torsdag i månaden ses vi för en timmes promenad i centrala Göteborg. Gör oss sällskap!

Detalj av muralmålning med en kvinna, vita fåglar och en säl.

Heldagsvandringar

Längs havet, i skogen, åt väster och öster... Följ med på dagsvandringar med Pilgrimscentrum!

Illustration av en blå fredsduva.

Nätverksträff för pilgrimer

Emanuel Eriksson, pilgrimsutvecklare vid Pilgrimscentrum i Vadstena, om Pilgrims Walk for future. Inspiration och praktiska tips!

Vandrare som går genom högväxt vegetation i skogen.

Flerdagsvandringar

Längre vandringar som sträcker sig över flera dagar, med övernattning längs vägen.

Program för våren 2023. Omslagsbild: Muralmålning av Hilma Nordén.

Programblad & nyhetsbrev från Pilgrimscentrum

Vill du pilgrimsvandra? Inspiration, stilla dagar och vandringar - allt finns med i programmet. Följ med!