Ekonomiskt stöd

Har du svårt att få pengarna att räcka? Sök fonder! Kontakta oss, så guidar vi dig med ansökan. Nästa ansökningsperiod (inför julen) startar 1 september.

Drop in-mottagning

Besök vår öppna mottagning för att få information om församlingens fonder eller för att boka tid för enskilt samtal. Samtalen är kostnadsfria, och diakonen du träffar har tystnadsplikt och anmälningsskyldighet.

Carl Johans församlingshem

Onsdagar kl. 10–11.30

Högsbos församlingshem

Onsdagar kl. 13-14.30 (från och med den 23 september)

Oscar Fredriks församlingshem

Tisdagar kl. 9.30-11

Fonder och stiftelser

Genom donationer och testamenten har Svenska kyrkan genom åren fått enskilda människors förtroende att förvalta penninggåvor för olika ändamål, oftast som stöd till personer med ansträngd ekonomi och människor i svåra situationer. Det är viktigt att pengarna kommer rätt personer till del, ett ekonomiskt stöd kan göra stor skillnad för att komma på fötter igen.

Sök fonder

FONDANSÖKAN höst 2020

Mellan den 1 september och 25 november kan du ansöka om ekonomisk hjälp inför julen.

För att ansöka fyller du i vår ansökningsblankett. Du kan antingen ladda hem ansökningsblanketten eller hämta den i kyrkan/församlingshemmet. (Vid Carl Johans församlingshem hittar du blanketten i den lilla brevlådan utanför entrén.) Om du vill ha hjälp att fylla i ansökan kan någon av diakonerna hjälpa till under mottagningstid eller vid informationsträffen (se nedan).

Vi har två ansökningsperioder: En under våren med utbetalning innan sommaren, och en på hösten med utbetalning innan jul. Du kan alltså ansöka om ekonomiskt stöd två gånger per år.

Informationsträff om fonder

Tisdag 3 november kl. 14-17

Carl Johans församlingshem

Frågor om ekonomiskt stöd?

Carl Johans församling

Ia Hamnered, 031-731 92 70

Högsbo församling

Karolina Gustavsson, 031-731 66 24

Masthuggs församling

Annika Delemark, 031-731 92 38

Oscar Fredriks församling

Mia Rydberg, 031-731 92 11

Ansök själv eller tipsa andra

Om du vill söka pengar, tveka inte att höra av dig! Kanske har du en vän eller känner någon som behöver ett extra tillskott för att klara vardagen? Tipsa gärna om den här möjligheten, ett extra bidrag kan göra stor skillnad.

Annika Delemark

Masthuggs församling