Drömgrupper

Är drömmar en slump av händelser eller ett tecken på något? Här arbetar vi kreativt med våra egna drömmar i en trygg miljö.

Nya rekommendationer från 1 juni

Regeringen har beslutat att genomföra anpassningar av åtgärderna för minska smittspridningen av covid-19. Det innebär att fler än åtta personer kommer att få samlas vid sammankomster och tillställningar. Hur många som tillåts beror bland annat på lokalens storlek och om det finns anvisade sittplatser, men maxantalet är 50 personer. Du kan läsa mer på Folkhälsomhyndighetens hemsida.

Detta innebär bland annat att vi kan börja fira gudstjänst tillsammans i kyrkan igen! Från och med den 6 juni öppnar Carl Johans pastorat upp för ordinarie gudstjänster sön- och helgdagar med 50 angivna sittplatser (med undantag av Högsbo församling som öppnar 13 juni.) Läs mer i nyheten ”Nu öppnar vi upp!” om vilka verksamheter som berörs och hör gärna av dig till vår reception om du har några frågor.

Drömarbete enligt Montague Ullman-metoden

I bibeln skrivs det mycket om drömmar, men vad betyder då alla drömmar man har? Masthuggskyrkans drömgrupper arbetar utifrån Montague Ullmans grundprinciper: Trygghetsprincipen och Upptäcksprincipen. De handlar om att skapa trygghet i gruppen och värna deltagarnas integritet, samt en gemensam vilja att förstå och utforska drömmens värld. Gränserna skapar ett ramverk, som ger frihet att våga leka och ta ut svängarna.

Montague Ullman är psykiater och psykoanalytiker, som grundat Drömlaboratoriet vid Maimonides Medical Center, NY. Ullman har skrivit flera böcker i ämnet och räknas som en av världens främsta drömforskare.

Drömgrupp - dagtid

Intresset för att delta i drömgrupp är stort och därför startas ytterligare en grupp.

Anmälan krävs.

Masthuggskyrkans Annex

Kvällsmässa

Tisdagar kl. 18

Varje vecka firar vi en enkel pilgrimsmässa där det som du bär på - ditt liv, får ta plats i ett större sammanhang av tro och hopp. Välkommen in!

Anmälan till Drömgrupp görs till Annika!

Annika Delemark

Masthuggs församling